Odbojkaši poraženi od Kleka

Čet, 23.10.2014 - 08:46 -- dejan.vukovic

Spartak – Klek Srbija šume 0:3 (19:25, 19:25, 22:25)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 200. Sudije: Jelena Brkić i Vladimir Stojanac.

Spartak: Stoković, Jungić, Janačkov, Medan, Juhas, Čajić, Konkolj (libero), Eremić, Pualić, Milodanović, Jovanović, Lozić.

Klek Srbija šume: Tomić, Ivanković, Ateljević, Lazić, Grče, Tanović, Šušić, Providžalo, Petrović, Slavnić (libero).

Na otvaranju sezone u Subotici odbojkaši Spartaka nisu uspeli da savladaju sastav Kleka koji je pokazao značajnu bolju igru tokom većeg dela meča i zasluženo slavio.

Izmenenja ekipa Spartaka nije najbolje počela utakmicu, gosti su poveli sa 14:9 sredinom prvog seta i u ranoj fazi stigli do velike prednosti. Spartak je pokušao sa smanji razliku, ali im to nije pošlo za rukom. Nešto bolje je Spartak počeo drugi set, čak su i poveli sa 4:2 o 5:3, ali poenima Ivankovića, te uz tri vezane greške Spartaka, Klek je okrenuo na 12:8. Taman kada se činilo da Spartak može u neizvesniju završnicu, nakon što su domaći smanjili na 17:21, usledila je servis greška domaćih, potom i greška na prijemu koju kažnjava Tomić za 23:17.

Početak trećeg seta obećavao je neizvesniju igru, a tako je i bilo. Spartak je vodio sa 3:1, nakon bloka Jungića, a gosti okreću na 7:6, ovoga puta je blokirao Ateljević. Igralo se poen za poen, a na tehnički tajm-aut sa minimalnom prednošću odlaze odbojkaši Kleka. Nakon minuta odmora gosti su stigli do značajne prednosti, Tomić je zaustavio Eremića u napadu, a Klek je poveo sa 16:12. Uspeli u Golubovi da dođu na poen zaostatka, 19:20, no Tomić ubrzo donosi prvu meč loptu Kleku, a drugu u pobedu pretvara blokom Prvodidžalo.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search