A Vajdasági Vegyeskórus vendégszerepel Szabadkán

Kategorija: 
Izvor: 

Vasárnap Szabadkán vendégszerepel a Vajdasági Vegyeskórus. Az Electe Egyesület által szervezett koncerttel Stevan Stojanović Mokranjac halálának századik évfordulójáról emlékeznek meg, valamint magyar népdalokat is előadnak.      

Második alkalommal lép fel Szabadkán a Vajdasági Vegyeskórus. Az Electe meghívására érkezik, két éve hatalmas sikert aratott itt. Idén Stevan Stojanović Mokranjac alkotásai és magyar népdalcsokor is színesíti a programot. „Műsoron lesznek Stevan Stojanović Mokranjac művei. Ezek közül dalkoszorút fog hallani a közönség, egyházi és világi műveket és természetesen magyar népdalokat is” – ismertette Radetić Ádám, az Electe ügyvezető igazgatója.

A Vajdasági Vegyeskórus 2006-ban alakult meg. Első fellépésükön Stevan Stojanović Mokranjac műveit adták elő. Ez ihlette őket, hogy a zeneszerző halálának századik évfordulóján koncertsorozatot indítsanak, amelynek Szabadka az egyik fő állomása.

Andrej Bursać, a Vajdasági Vegyeskórus karmestere: „Szabadkán néhány nap múlva magyar népdalcsokrot is előadunk majd, tehát azokat a magyar népdalokat, amelyek a Belgrádi Énekkar és Mokranjac budapesti vendégszereplésén pontosan 120 éve, 1894-ben hangzottak el.”

A Vajdasági Vegyeskórus koncertje a Városháza dísztermében vasárnap este 8 órakor kezdődik. A belépés díjtalan.

Custom Search