Felszerelték Szabadkán az első forgalomfigyelő kamerákat

Kategorija: 
Izvor: 

Pénteken a délelőtti órákban megkezdték a forgalomfigyelő kamerák felszerelését Szabadkán a városközpontban. Összesen kilenc különböző helyen lesznek funkcióban tér-és forgalomfigyelő kamerák. A munkálatok befejezése november végére várható.

Az első kamerákat a szabadkai Patria Hotelnél szerelték fel. A forgalmat két közlekedési rendőr segítette, és fennakadás nélkül haladtak az autók a szerelés közben. Az előzetes tervek szerint haladnak, és meg vannak elégedve a munkálatokkal, mondta Péter László, a Selma cég műszaki igazgatója.

„Jelen pillanatban a szabadkai térfigyelő rendszer egyik állomásánál vagyunk. Itt többfunkciós kamerák vannak már fölhelyezve. Egyrészt általános térfigyelő kameráról van szó, másrészt pedig az autósokat figyeli, a piroson áthaladásnak a detektálására is alkalmasak. Emellett még nyolc helyszínen lesz fölhelyezve általános térfigyelő-kamerarendszer. Mindegyik kamera képe külön zárt rendszerű vonalon keresztül lesz továbbítva a szabadkai rendőrség épületébe, ahol egy központ fogja majd mindezt tárolni, elmenteni, illetve későbbi feldolgozásra felhasználni.”

Custom Search