Fudbaleri Spartaka i Borca podelili bodove

Sub, 25.10.2014 - 20:31 -- dejan.vukovic

Spartak – Borac 2:2 (1:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 350. Sudija: Igor Stojilković (Zemun), pomoćnici: Milovan Ristić i Uroš Stojković (obojica iz Beograda). Strelci: 0:1 Antonić (auto-gol) u 4. minutu, 1:1 Torbica iz penala u 8. minutu, 2:1 Milić u 56. minutu, 2:2 Mašović u 90+2. minutu

Spartak: Janošević, Dukić (34. Farkaš), Radović, Antonić, Milošević, Maksimović (71. Balabanović),  Kovačević, Mrkela (65. Lukić), Torbica, Plavšić, Milić.

Borac: Petrić, Boranijašević, Gojković, Miletić, Živković, Jovančić, Mutavdžić (72. Mašović), Milojević, Božić, Jevtović (59. Đerić), Đenić (83. Nešović) 

Iako su ostali neporaženi i u šestom meču pred domaćom publikom, fudbaleri Spataka se više ne mogu pohvaliti perfektnom odbranom pred domaćom publikom. Golubovi mogu da žale na način kako su primili golove, prvi je postigao domaći štoper, a drugi su primili u drugom minutu sudijske nadoknade, ali se stiče utisak da je remi pravedno rešenje.

Gosti su pripretili u trećem minutu preko Jevtovića, ali je Janošević izbacio loptu u korner. Samo minut kasnije gosti su poveli. Nije najbolje reagovao kod nabačene lopte Antonić, a u želji da izbaci loptu štoper Spartaka je zakucao loptu u sopstvenu mrežu. Bio je to prvi primljeni gol Spartaka tokom ove jeseni, tek u šestom meču pred domaćom publikom. NČetiri minuta kasnije Subotičani su izjednačili. Dukić je sjajno prošao, pretrčao je pola terena, dobro šutirao, a Petrić je uspeo da loptu odbije nogom, samo do Torbice koga je oborio Boranijašević, nakon čega je sudija Stojilković pokazao na belu tačku. Precizan je bio kapiten Spartaka za izjednačenje retzultata.  kapiten Spartaka, a ubrzo je lopta i zaigrala u mreži Petrića. U 24. minutu, Mrkela je lepo ušao u kazneni prostor imao priliku da uposli nekoga od saigrača ali pogađa Gojkovića. Gosti su pripretili u 33. minutu, slobodan udarac u šansu pretvorio je Đenić koji je sa tri metra glavom pogodio Janoševića. Zatresla se mreža Borca u 43. minutu, kada je Torbica proigrao Maksimovića, ovaj snažno poslao loptu iza Petrića, ali je sudija signalizirao ofsajd. Maksimović je u samom finišu prvog dela skoro prevario golmana Petrića. Uputio je šut sa distance, međutim golman Borca je ipak uspeo da se vrati i uz pomoć prečke loptu izbaci u korner.

Spartak je poveo u 56. minutu, Farkaš je prošao po desnoj strani, prebacio je do Torbice, koji je opet sjajno poslao povratnu loptu ka Miliću koji postiže novi lep pogodak. Uzvratili su gosti preko Gojkovića u 66. minutu koji je dobro šutirao nakon šestog kornera, ali je Janošević bio na mestu. Tri minuta kasnije, Živković je izveo slobodan udarac, a Đerić je glavom umalo zatresao mrežu domaćih. Gosti su nastavili da prave pritisak dok su Golubovi čekali svoju šansu iz kontri. Poništio je sudija gol Borcu u 81. minutu, Đerić je glavom dobro zahvatio loptu, Janošević nije uspeo da je zadrži, natrčao je na nju Đenić, poentirao, ali je Stojilković pokazao da je bilo reč o nedozvoljenoj situaciji. I kada su domaći čekali da sudija svira kraj, u drugom minutu sudijske nadoknade isplatila se inicijativa Borca. Jovančić je proigrao Mašovića, koji je bio brži od odbrane Spartaka i veštiji od Janoševića, te poravnao na 2:2.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search