Maglai: A filmfesztivál ügyvitelének átláthatóbbnak kell lennie

Kategorija: 
Izvor: 

Nagyobb betekintést szeretne a helyi fesztiválok szervezésébe és pénzelésébe Szabadka város önkormányzata. Maglai Jenő polgármester szerint változások szükségesek ezeknek a rendezvényeknek a szervezésében, különös tekintettel az Európai Filmek Palicsi Fesztiválját és a Gyermekszínházi Fesztivált illetően.

Sokkolta Maglai Jenő polgármestert az az információ, hogy a Palicsi Filmfesztivál Fesztiváltanácsának egyik tagja, aki a Szabadegyetem alkalmazottja, három hónap alatt, 2014 áprilisában, májusában és júniusában, összesen több mint 640 ezer dinárt keresett. Ez azt jelenti, hogy volt olyan személy, akinek havonta 213 ezer dinárt fizettek ki a fesztivál megszervezéséért. Emiatt kéri a polgármester, hogy betekintést kapjon a város a pénz elköltésébe.

Maglai Jenő szerint a fesztivál ügyvitelének átláthatóbbnak kell lennie, a Fesztiváltanács működését pedig ellenőriznie kell a városnak, már csak azért is, mert a szabadkai önkormányzat évről évre jelentős összeggel támogatja a rendezvényt.

Változások szükségesek – írják a polgármesteri kabinet közleményében. Maglai úgy véli, a kommunikációnak, amely gyakorlatilag eddig nem is létezett az önkormányzat és a fesztiválszervezők között, a jövőben folyamatosnak, hivatalosnak és tényszerűnek kell lennie.

Custom Search