Fudbaleri Spartaka dočerkuju Proleter u Kupu Srbije

Uto, 28.10.2014 - 17:23 -- dejan.vukovic

Nakon ispuštene pobede protiv Borca fudbalere Spartaka očekuje Kup takmičenje i utakmica protiv Proletera. Meč se igra na Gradskom stadionu u sredu 29. oktobra sa početkom od 13 časova.

Šef subotičana, Petar Kurćubić ističe da naredna utakmica dolazi u nezgodno vreme i da je dočekuju sa kadrovskim problemima: - Kup utakmica protiv Proletera nam dolazi u nezgodnom trenutku. Vezali smo tri utakmice bez pobede, u kojima smo na dve pokazali odličnu igru a osvojili bod i ova zadnja protiv Borca kada smo praktično izgubili dva boda u sudijskoj nadoknadi. Na to se nadovezuju povrede i kartoni tako da ćemo na sutrašnju utakmicu izaći u bitno izmenjem sastavu. Nama je praktično dodeljena uloga favorite, ali realnost je malo drugačija. Svako ko malo bolje prati prilike u fudbalu zna da je ekipa Proletera veoma iskusna i kvalitetna ekipa, da ima desetak igrača koji imaju prvoligaško iskustvo a samo par igrača je mlađe od 22-23 godine. Kada to uporedimo sa našim prosekom godina jasno je da će iskustvo biti na strani gostujuće ekipe.

- Proleter je već uspeo da izbaci jednog superligaša, ekipu Donjeg Srema i pošto su u prvenstvu osvojili već 20tak bodova dolaze u Suboticu rasterećeni sa jasnim ciljem da pokušaju da pobede. Što se nas tiče, kao što sam već napomenuo imamo par povređenih igrača, takođe nekolicina će morati da preskoče utakmicu protiv Voždovca zbog kartona pa na osnovu svih tih parametara ćemo sastaviti najbolju kombinaciju koju u ovom trenutku imamo na raspolaganju. Mi, naravno, takođe želimo da odigramo dobru utakmicu i da pobedom obradujemo naše navijače. – rekao je Kurćubić.

Svi parovi osmine finala: 

  • Spartak – Proleter
  • OFK Beograd – Čukarički
  • Partizan – Sloga (Petrovac na Mlavi)
  • Metalac – Voždovac
  • Vojvodina – Sloboda
  • Rad – Crvena zvezda
  • Radnički Kragujevac – Jagodina
  • Radnički Niš – Inđija

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search