Goodwill uz KK Fantastik

Uto, 28.10.2014 - 22:57 -- dejan.vukovic

Košarkaški klub Fantastik zabeležio je odlične rezultate u prošloj sezoni. Sa godištem 1999 bili su prvaci Viba lige u konkurenciji 16 ekipa. Apoteka Goodwill je prepoznala kvalitet kluba u kojem trenira preko 110 dece i donirala im dve garniture trenerki. Ovaj košarkaški klub sada već ima dugu tradiciju dobrog rada, uspešno traju 14 godina. Treninzi se održavaju svaki dan u OŠ Sveti Sava a takmiče se i ove godine u VIBA ligi . Treba napomenuti da je Nikola Kalinić, osvajač svetske srebrne medalje ponikao u ovoj školi košarke. 

Dragan Vidaković tvorac uspeha kluba i jedan od trenera zadovoljan je donacijom koja im puno znači u ova teška vremena - Dobili smo dve garniture trenerki od Apoteke Goodwill. Oni su prepoznali neki naš kvalitet i izrazili želju da nam pomognu u vidu opreme. U ovom trenutku kakvo je stanje u sportu u gradu mi smo prezadovoljni ovim gestom Goodwilla.  Vidaković se zatim osvrnuo na sportske rezultate ekipe.  - Trenutno imamo dve takmičarske ekipe a 110 dece pohađa ovu školu košarke. Planiramo da sledeće sezone oformimo i treću takmičarsku selekciju. Prošle godine smo bili prvaci VIBA lige u Novom Sadu u konkurenciji 1999god. To je veliki uspeh za nas pogotovo što su skoro sve ekipe iz Novog sada. Ove sezone imamo ambicije da u 2000 godištu napadnemo prvo mesto a u 1997 godištu da pokušamo da dođemo do finala. 

Igrači pošto završe karijeru u Fantastiku klub ih usmerava u OKK Spartak - Imamo odlično saradnju sa OKK Spartakom. Jedni između drugih smo registrovali igrači kako bi dobili u kvalitetu. Kada dođu do juniorske selekcije usmerimo ih u OKK Spartak. Nakon toga nadam se da će barem jedan od deset igrača završiti u muškom košarkaškom klubu Spartak, što bi za nas predstavljao uspeh.- rekao je Vidaković.  

Ispred Godwilla trenerke je predao Goran Vidaković, direktor zdravstvene ustanove - Želeli smo da pomognemo košarkaškom klubu Fantastik, pošto smo prepoznali njihov rad. Košarkom u ovoj školi se bavi veliki broj dece pa smo odlučili da baš ovde usmerimo našu pomoć. Pozvao bih ovom prilikom i druga privredna lica u Subotici da slede ovakve primere i pomognu u okviru svojih mogućnosti neki sportski kolektiv. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search