Biciklik ajándékba, hogy ne kelljen a gyerekeknek kilométereket gyalogolniuk

Kategorija: 

A Tóth, Lőkös és Borsos család ma új kerékpárokkal lettek gazdagabbak. A gyerekeknek minden nap mintegy két kilométert kellett gyalogolniuk az iskoláig. A biciklik nagy segítséget jelentenek a kicsiknek és a szülőknek is.

Hét gyerek vehette birtokába az új kerékpárokat Bajmokon. A Lőkös család három új biciklivel térhetett haza. A szülőnek is nagy segítség az újonnan kapott kerékpár. Az édesanya mondta, most már nem kell tartani a sáros utaktól, sem a koránkeléstől. Lőkös Szandra: „Nekünk ez nagy segítség, mivel a gyerekek, vagy is mi messze lakunk és van két kilométer mire gyalog eljárnak, az út is rossz, mi nagyon köszönjük ezt az ajándékot.”
Lőkös Krisztián azt tervezi, hogy már az új járgánnyal megy a suliba. „Nekem abban segít, hogy nem kell többet hatkor kelnem és két kilométert sétálnom.”
Lőkös Krisztina elmesélte: „Nagyon meglepődtem. Amikor mentünk haza a suliból, akkor mondta anya, hogy ma megyünk a biciklikért, és nagyon örültem.”

Bunford Tivadar nem először találkozott a családokkal. A VMSZ szabadkai elnöke még a nemzeti tanácsi választás kampánya alatt meglátogatták őket. „Voltak olyanok, akik elég messze tanyán élnek, és földes, sáros utakon mennek minden nap az iskolába, és vannak olyanok, akiket sajnos az apukájuk elhagyott és az anyukájukkal és a tesóikkal élnek, és úgy gondoltam, hogy ide vissza kell jönnöm ezeknek a gyerekeknek egy szép napot szerezni.”

Az új kerékpárokon csak már néhány igazításra van szükség, mint például a pedálok felszerelése.

Custom Search