Ponovo krenuo nelegalni iskop peska

Pet, 31.10.2014 - 13:18 -- nikola.tumbas
Jene Magla  hitan press o nelegalnom iskopu peska
Jene Magla hitan press o nelegalnom iskopu peska

Gradonačelnik Jene Maglai je danas u podne održao hitnu press konferenciju jer nije našao za sada drugi način da skrene pažnju na nelegelni iskop peska sa područja našeg grada.

Hronologija..

26.10. oko 11 sati je stigla anonimna prijava a se pesak vadi na potezu Kelebijske šume na Čavolju. Komunalna policija je zatekla na adresi 192 iskopavanje peska sa dva utovarivača čiju su rukovaoci bili Mišković Dalibor i Kabai Atila, oboje iz Subotice. Oni su izjavili da su utovarivači vlasništvo Vukov Lasla. Kamioni Karim komerc MD iz Novog Sada su bili u tom trenutku punjeni peskom od strane rukovaoca. Pojavio se tada i "vlasnik" parcele Nikolić Lazar odnosno rekao je da je vlasnik njegova ćerka Silvija. Validnu dozvolu za eksplataciju peska nije prikazao.

Dnevno se iznosi oko 360 - 400 m3 sa te lokacije.

Vozači su izjavili da se pesak nosi na neku lokaciju na Oromu gde radove izvodi Naftna industrije Srbije.

Vlasnik druge parcele Šušnjar Krisijan je takođe prijavio da je na njegovoj parceli, koja je pored iste, počelo nedozvoljena ekspolatacija peska.

Pokrajinski inspektor za rudarstvo je bio obavešten o ovome. 28 je poslata dokumentacija ali do sada se on nije javio.

Poljoprivredna inspektirca je reagovala i danas stigla u Suboticu.

Gradonačelnik je rekao da će se pokrenuti sve mere da se spreči ovaj način ponašanja od krivičnih prijava itd...

Takođe je uočeno da se organizovano seku Radanovačke šume i gradonačelnik je najavio da će se postupati protiv tih lica koja će biti pronađena.

Ličnosti: 
Custom Search