Tehetségnap a csantavéri iskolában

Kategorija: 

A hagyomány jegyében telt az idei tehetségnap a csantavéri általános iskolában. A gyerekek 4 területen fejleszthették képességeiket.

Különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt ma a csantavéri diákok. A gyerekek azt is megtanulták, hogyan kell kukoricacsuhéból babát készíteni. A lányok a konyhán is megmutathatták tehetségüket. Lángost készítettek uzsonnára.

A gyerekek szívesen kipróbálták a nemezelést, valamint felcsendültek a hagyományos hangszerek. Bakos Árpád zenetanár: „Nagyon kevés kell ahhoz, hogy előjöjjön a gyerekekben az ösztön, a vágy, hogy muzsikáljanak, énekeljenek. Nagyon sok tehetséges gyerek van, és ez a nap nem elég ahhoz, hogy mindenki megtanuljon citerázni, tamburázni, hogy megtanulják a dalokat, de picit, hogy megmozduljon bennük a csíra, ami remélhetőleg nagyon sokáig majd növekszik bennük, arra elég ez.”

A csantavéri iskolában minden évben megszervezik a tehetségnapot. Szedlár Erika, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola igazgatója: „Az idén a hagyományőrzést választottuk témának. Ezért az etnopont elnevezés. A mottónk pedig a sokszínű tehetségnap. Kettős jelentése van ennek a mottónak. Sokszínű tehetségek ezek a mi gyerekeink, és maga a nap is sokszínű, mivel számos programot készítettünk.”

Az “Etnopont” elnevezésű rendezvény a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács támogatásával jött létre.

Custom Search