Premijer Srbije na komemoraciji kod Ptice slomljenih krila

Ned, 02.11.2014 - 17:46 -- nikola.tumbas
Detalj sa komemoracije - Ptica slomljenih krila
Detalj sa komemoracije - Ptica slomljenih krila
Jene Maglai Govor na komemoraciji
Jene Maglai Govor na komemoraciji
Aleksandar Vučić Govor na komemoraciji Ptica slomljenih krila
Aleksandar Vučić Govor na komemoraciji Ptica slomljenih krila

Povodom sedamdeset godina od streljanja nesretnih sugrađana 1944 danas je održana komeemoracija na Senćanskom groblju na paceli 44.

Događaju je prisustvovao i premijer Srbije, Aleksandar Vučić, koji je došao u pratnji predsednika Skupštine AP Vojvodine, Ištvana Pastora, i Gojka Radića,šefa odborničke grupe SNS u Subotici i jednog od osnivača SNS-a.

Gradonačelnik Jene Maglai je podsetio da su pre godinu dana ovde strajali tužni i sa lošim osećanjem zbog spomenika koji je ukraden, ali da su pokazali po ko zna koji pu u svojoj istoriji da mogu da se podignu i kada misle da su bačeni na kolena, a budućnost imaju oni koji mogu da se oporave, te da danas sa drukčijim osećanjem samopoštovanja i osećajem budućnosti stoje pred spoemnikom.

Nastavio je da ovo prilika i da svi izvuku pouku, i oni koji su došli, i oni koji nisu i ne smatraju bitnim da budu ovde.

- Samo tako možemo da napredujemo ako u drugome vidim mogućnost i potencijal za zajedništvo i partnere za saradnju a ne protivnike. Prvi put je ovde i premijer i to je jednoznčna poruka da su ove žrtve nevine, ne samo za nas, i da je to poruka celom regionu da se ovakvi događaji nikada više ne ponove.

Custom Search