Spartak Vojput i Partizan podelili bodove

Sub, 08.11.2014 - 23:40 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Partizan 25:25 (12:12)

Hala sportova. Gledalaca: oko 800. Sudije: Trivković Danijel i Milosavljević Srđan. 

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Jovanović 1, Đekić 3, Papić 1, Kovačević 2, Galfi, Lojaničić 2, Bojanović, Radulović, Distol 2, Županjac 5, Jelić 2, Kaltak 2, Čupić 5, Vuković.

Partizan: Ilić 4, Jovanović 4, Sretenović 8, Radovanović, Pešić, Ljubenović, Pižurica, Radojković, Živković, Kukić 3, Radović, Popović 1, Mršulja 5, Ćučuz.

Rukometaši Spartak Vojputa i Partizana podelili su bodove u utakmici 7 kola Super rukometne lige Srbije. Obe ekipe mogu da budu zadovoljne konačnim rezultatom mada su subotičani imali poslednji napad i priliku da utakmicu reše u svoju korist, međutim šut Kovačevića je odbranio golman Beograđana. Utakmica je odigrana pred velikim brojem gledalaca a podršku Subotičanima pružili su i verni navijači Marinci. 

Domaći su ušli pomalo nervozno u meč, opterećeni važnošću susreta. Poveo je Partizan sa 1:3, nakon što se po drugi put u listu strelaca upisao Sretenović, večeras najefikasniji na utakmici sa 8 golova. Domaći preko Jelića smanjuju na 2:3, međutim Sretenović svojim trećim golom vraća razliku na dv agola, 2:4. Par minuta kasnije Kovačević je propustio šansu da izjednači da bi već u sledećem napadu Partizan učvrstio vodstvo, 5:7. Spartak Vojput je prvi put do izjednačenja došao u 22. minutu golom Ćupića, najraspoloženijeg u domaćim redovima. Pet minuta pre kraja poluvremena domaći posle dva gola Županjca po prvi put dolaze do vodstva, 10:9. Gosti izjednačuju, ali tada Distol i Kaltak dovode svoju ekipu do prednosti, 12:10, minut ipo pre kraja poluvremena. Partizan prvo smanjuju preko Jovanovića da bi sa zvukom sirene Sretenović izjednačio na 12:12

Nakon par minuta rezultatski izjedenačene igre gosti dolaze do prednosti od tri gola, 15:18 kada je pogodio Bukić. Tako da su u poslednjih petnaest minuta subotičani ušli sa dva gola zaostatka 19:21 i sa dva igrača manje. Nije to obeshrabrilo domaće, nošeni bodrenjem publike i velikom željom uspevaju da se primaknu protivniku i golom Đekića da izjednače na 24:24 dva minuta pre kraja. Ušlo se u veoma uzbudljivu završnicu. Partizan je poveo 24:25, Županjac izjednačio na 25:25, četrdeset sekundi pre kraja. Imao je Partizan napad, a domaći su uspeli da im uzmu loptu. Zatražio je trener Zeljković tajm aut da se dogovore kako izvesti poslednjih desetak sekundi za pobedu. Dobro su se organizovali Subotičani, Kovačević je uspeo da uputi šut u padu sa crte od devet metara, međutim golman Partizana je sačuvao svoj gol za konačnih 25:25.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search