A túrázás kiváló időtöltés a test és a lélek erősítésére

Kategorija: 

Magyarországról, Horvátországból és Szerbia egész területéről érkeztek túrázók Radanovácra. A 140 résztvevő három táv közül választhatott. A túrát a márciusban elhunyt túrázó, Mihajlo Kampoš tiszteletére rendezték.

A nyugalomra, a hétköznapi gondok kizárására, a test és a lélek erősítésére is kiváló időtöltés a túrázás. Béres Zoltán már 4 éve űzi ezt a sportot. Most a 16 km-es távon indult. „Azért veszek részt, mert rengeteg optimista ember van ilyenkor körülöttem. A túrázók nem egy ilyen nyafogós fajták, hanem azok akik tényleg szeretik magukat próbára tenni. Erre szüksége van az embernek. Olyan a munkahelyem, ahol zárt helységben vagyok és zajban. Itt jó, mert nyílt terepen vagyok, csendben. Ez pont kiegészíti azt, amit hétköznap csinálok.”

Az idei túra nyolcadik fordulóján három különböző útvonal közül választhattak a résztvevők. Zoran Vukmanov főszervező: „Mint minden fordulóban, itt is három táv van. A rövid táv 16 km, a középtáv 26 km, és a leghosszabb táv 36 km. A túrázók innen Nagy Radanovácról a Makkhetesre, aztán a radanováci erdőn a tőzegig, Hajdújárásig és a Majkin szállás házig és aztán visszafelé Radanovácig a leghosszabb távon mennek.”

A vasárnapi szakaszt az elhunyt túrázóról, Mihajlo Kampošról nevezték el. A táv teljesítésének megkezdése előtt egy fényképkiállítást is megtekinthettek a résztvevők. Ezzel is a kiváló túrázó emléke előtt kívántak tisztelegni.

Custom Search