Megalakult az újonnan megválasztott Magyar Nemzeti Tanács

Kategorija: 

Szabadkán, a Városháza dísztermében megtartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott Magyar Nemzeti Tanács. A törvény értelmében az alakuló ülést Kori Udovički államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter hívta össze. Az ülésen mind a 35 képviselő jelen volt.             

A himnusszal vette kezdetét az újonnan megválasztott Magyar Nemzeti Tanács alakulóülése. Az előírásoknak megfelelően a testület legidősebb tagja, Dudás Károly és a két legfiatalabb tag Beretka Katinka és Szilágyi Miklós vezette az ülést. Dudás Károly levezetőelnök sok sikert kívánt a további munkához. „Másodízben választottunk közvetlen úton Magyar Nemzeti Tanácsot, önkormányzatiságunk építkezése már több mint másfél évtizede tart. azt kívánom az első szóként, levezetőelnökként mondani, hogy folytatódjék az eddig elkezdett építkezés, és sok sikert mindenkinek ehhez az építkezéshez!”

A mandátumokat az új MNT-tagok „elfogadom” kijelentéssel vették át, azaz hitelesítették, és ezzel hivatalosan is MNT-tagokká váltak.

Az október 26-i nemzetitanácsi-választások eredményének függvényében a Magyar Összefogás 31 képviselője tette le esküjét. A VMDK – Csonka Áron listát 2, a Másként Magyarságunkért - Fodor László és a Magyar Liga - Új Magyar Alternatíva - Vass Tibor nevű listát pedig egy-egy mandátum illeti meg.

Az alakuló ülés végén a képviselők átvehették a mandátumukról szóló bizonylatot.

Custom Search