Divac otvorio novo igralište

Uto, 18.11.2014 - 16:51 -- dejan.vukovic
29 srce Fondacije Ane i Vlade Divac
29 srce Fondacije Ane i Vlade Divac

Danas je svečano optvoreno novo dečije igralište u vrtiću "Lastavica". Igralište je izgrađeno zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom "Veliko srce" koju zajednički izdaju Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Otrvaranju su prisustvovali gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac kao i predstavnici banke Eurobank i Ana i Vlade Divac. U Srbiji je zahvaljujući ovim načinom obnovljeno ili napravljeno 24 dečija igrališta od kojih je ovo drugo u Vojvodini. 

Vlade Divac je rekao da se uvek obraduje kada se izgradi novo igralište - Pre par godina smo sa Euro bankom došli na ideju da udružimo snage. Da se oni odreknu deo svojih provizija od transakcija a uz moj imidž da napravimo fond za ovakve akcije. Svi smo privrženi deci i stalno pričamo kako su nam najbitnija a ovo je jedan konkretan slučaj kako se i bavimo sa njima. Ovo je ujedno i jedna poruka za one koji mogu na bilo koji način da učestvuju u akcijama da pomognemo deci. 

Veliko interesovanje je vladalo za Vladom Divcom predsednikom Olimpijskog Komiteta Srbije, od kojeg su mnogi tražili autograme i mogućnost da se fotografišu sa proslavljenim košarkašem.   

U video prilogu detalji događaja i obraćanja gradonačelnika Jene Maglaija kao i dodela zahvalnice Ani i Vladi Divcu od strane Jaše Šimića direktora PU "Naša radost"

Fotograf: 
Custom Search