Dva druga mesta mladih stonotenisera

Sre, 19.11.2014 - 09:37 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda mladi stonoteniseri Spartaka učestvovali su na dva turnira i zabeležili vredne rezultate. U sportskom centru "Đorđe Predin Badža" u Bečeju je 15. novembra stonoteniski klub Bečej organizovao je turnir koji se u konkurenciji juniora bodovao kao superior (A-klase), dok se za mlađe kadete i mlađe kadetkinje bodovao kao master (B-klase). Najviše uspeha imao je Aleksandar Čokić koji je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju u konkurenciji kadeta. 

Spartak su u konkurenciji juniora  predstavljali Aleksandar Radosavljević i David Havedič koji su se plasirali među 32 najbolja, Uglješa Lukić koji je "ušao" u 16 i Nikša Martinović koji je u meču za medalju savladan od Fenjveši Floriana te ostvario plasman u 8 najboljih. Juniorka Ella Halas je poražena u prvom kolu glavne table od Izabele Lupulesku te tako ostala u 16 najboljih. Od mlađih kadeta nastupili su Luka Videc i Aleksandar Čokić. Videc nije prošao grupnu fazu takmičenja, dok je Čokić osvojio drugo mesto i srebrnu medalju savladavši u polufinalnom meču Petričević Dušana iz Vranja sa 3:1. Čokić je u finalu poražen od Benke Akoša (Vojvodina-Bačko Gradište).

Dan kasnije u nedelju 16. novembra u sportskoj hali "Čaki Lajoš" u Bačkoj Topoli održan je tradicionalni stonoteniski turnir Memorijal Mesaroš Tibor koji za boduje za zvaničnu rang listu kadeta STSS B klase. Ekipu Spartaka činili su: Bognar Bence, Kovačević Denis, Rekecki Mate i Vidaković Boris. Kovačević Denis je prošao kvalifikacionu grupu ali je na glavnoj tabli ispao u prvom kolu, dok su Rekecki Mate i Vidaković Boris okončali takmičenje u grupi. Najbolji rezultat (II mesto) na ovom takmičenju ostvario je Bognar Bence kao četvrti nosioc na glavnoj tabli (II kolo - Stošić Ognjen iz Beograda 3-0, III kolo - Cvetković Nemanja 3-0, 1/4 finale - Benke Akoš iz Bačkog Gradišta 3-0). U polufinalu je u dramatičnom meču pobedio rezultatom 3-2 Tepić Peru iz Temerina, dok je u finalu izgubio od Jovičić Matije iz Stak-a rezultatom 3-1. Ovo je za kadete bio četvrti turnir koji se boduje za rang listu. Naredni je tradicionalni medjunarodni novogodišnji turnir koji se održava u decembru mesecu u Novom Sadu.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search