Savladana Metaloplastika, sledi duel sa Crvenom Zvezdom

Sre, 19.11.2014 - 00:26 -- dejan.vukovic

Vidno su bili zadovoljni rukometaši Spartak Vojputa nakon pobede i osvajanju bitnih bodova u Šapcu. Naneli su prvi poraz Metaloplastici u ovoj sezoni, zaigrali odličnu odbranu na čelu sa veoma raspoloženim golmanom Milošem Vukovićem i pokazali da imaju kvalitet da se upuste u borbu za vrh i play of. U subotu 22. novembra od 19 časova očekuje ih nova velika i bitna utakmica protiv Crvene Zvezde. 

Junak susreta u Šapcu bio je golman Miloš Vuković, koji je delovao veoma zadovoljno nakon meča. Odbranio je 23 šuta i stavio na velike muke igrače Metaloplastike - Spremali smo se punom snagom cele nedelje za ovak meč. Ušli smo ozbiljno u utakmicu i dali svoj maksimum za pobedu i veoma bitne bodove. Odbrana je bila perfektna, do sada naša najbolja igra u tom segmentu. Svi su pružili maksimum i delovalo je perfektno, samim tim su mi puno pomogli da sačuvamo gol. Sve što smo vežbali na treningu odradili smo na utakmici, ispoštavali dogovor iz svlačionce i zasluženo slavili. Očekujem da zadržimo takav pristup i u narednoj utakmici i savladamo Crvenu Zvezdu u Subotici.

Trener Branislav Zeljković napokon je bio zadovoljan igrom svoje ekipe - Izuzetno sam zadovoljan atmosferom u Hali i posebno kvalitetom igre moje ekipe. Nije mala stvar osvojiti bodove u Šapcu. Imao sam puno problema u prethodnim kolima oko forme moje ekipe i posebno sa odbranama golmana. Večeras je to sve bilo idealno. I ako je neko zaslužio da bude posebno istaknut onda je to golman Vuković. Branio je izvanredno i najbolje onda kada je trebalo. Svi moji igrači zaslužuju pohvalu za igru u odbrani. 

Slavko Novaković, trener Metaloplastike čestitrao je protivniku na pobedi. - Moja ekipa treba da ukapira da to što smo trenutno na prvom mestu ne znači neki veliki uspehč. Druge ekipe nisu slabije. Upozoravali smo igrače na ovu današnju utakmicu, ali to je ono što se desi jednoj ekipi svake godine, da ima slab dan. Čestitam ponovo subotičanima na zasluženoj pobedi, moji igrači su igrali izuzetno konfuzno, bez neke velike želje kada su videli da će izgubiti. Jedan od glavnih problema našeg napada je bio golman Vuković za koga nismo imali rešenje.

Spartak Vojput je nažalost imao igračkih problema. U toku meča povredio se pivot Veselin Jelić i srednji bek Marko Kovačević. O jačini povreda i da li će biti spremni za duel protiv beograđana odlučiće lekari.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search