Akcija "Svi na koš" održana u Hali sportova

Ned, 23.11.2014 - 19:59 -- dejan.vukovic

Danas je u Hali Sportova održana akcija, "Svi na koš" koja za cilj ima popularizaciju ženske košarke. Akciju su podržali KK Fantastik, OKK Spartak a priključila se i škola košarke iz Pečuja sa svoje četiri ekipe, koju je predvodio sportski direktor Foldi Šandor, nekadašnji trener u muškom i ženskom košarkaškom klubu Spartak. 

Grad Subotica podržava ovakve projekte koji imaju za cilj uključenje mladih u sport i saradnju više sportskih klubova i studentske organizacije, istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. 

Manifestaciji se odazvao košarkaški savez Srbije, kojeg je predstavljala Ana Joković, podpredsednik Košarkašakog Saveza Srbije. Ana Joković je istakla zahvalnost košarkaškom klubu Spartak koji želi da se vrati na mesto koje su nekada zauzimali. Najbolji put povratku je jačanje škole košarke iz kojih će se afirmisati igračice koje treba da budu oslonac prvog tima. Prisutna je bila i Nataša Kovačević, bivša reprezentativka u košarci a sada predsednik fondacije Nataša Kovačević i ambasador FIBA Europe mladih za žensku košarku, koja je klubovuimapodelila majice i košarkaške lopte. Mlade košarkašice su iskoristile priliku da se slikaju sa Natašom Kovačević, srpskom heroinom.  

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search