Tehetségkonferencia az MTTK-n

Kategorija: 

Tehetségkonferenciát tartottak péntek délután a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A Magyar Tudomány Ünnepén a tehetséggondozás fontosságát hangsúlyozták a vajdasági oktatási szakemberek.

Vajdaság számos pontjáról, általános és középiskolák, valamint egyetemek képviselői vettek részt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon megtartott Tehetségkonferencián. A tanácskozáson az előző évek eredményeiről, valamint a megvalósításra váró tervekről is egyeztettek. Lepes Josip megbízott dékán: „A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyértelműen fő pillére kell, hogy legyen a jövőbeni vajdasági magyar tehetséggondozásnak, hiszen jól tudjuk, hogy a mi hallgatóink jóformán minden magyar kisiskolást megérintenek. Két síkon függ tevékenységünk. Egyik, hogy hallgatóinkat felkészítsük a tehetségek felismerésére, a másik pedig, hogy hallgatóink a későbbiekben tudják hasznosítani ötleteiket, tudásukat.”

A konferencián az információs társadalom új tanulási formáiról is hallhattak a résztvevők. Namesztovszki Zsolt tanár: „Próbáltam felvillantani érdekes eredményeket és elméleteket, amelyek meghatározzák ezt az információs társadalmat. Próbáltam az online és az offline lét között párhuzamot vonni, valamint mivel pedagógusokról van szó, ezért igyekeztem olyan eszközöket is bemutatni, amelyet a gyakorlatban ők is tudnának használni.”

Bemutatták a már regisztrált és sikeres tehetséggondozó szervezeteket, az iskolák kínálatát, azok eredményeit és lehetőségeit. De Negri Ibolya, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács elnöke: „Nagyon fontos, hogy alulról építkezve kialakítsunk itt Vajdaságban egy olyan tehetséggondozó programot, amely hozzásegít ahhoz, minél több tehetséges diákot fedezzünk fel, segítsük a kibontakozásban és végigkísérjük a munkájukat.”
A konferencia célja, hogy olyan tehetséggondozó műhelyeket alakítson ki, amelyekben megfelelő szakmai vezetés mellett a legjobb képességű tanulókat felkarolják és a legminőségesebb oktatásban részesítsék.

Custom Search