Antonić i Jakovljević proglašeni za najbolje u FK Spartak

Uto, 09.12.2014 - 22:48 -- dejan.vukovic

Već po ustaljenoj tradiciji fudbalski klub Spartak nakon završetka polusezone napravio je svečano okupljanje Uprave, prvotimaca i veterana gde je analiziran jesenji deo i podeljene nagrade za najuspešnije. 

Prvo je održan Upravni Odbor na kojem se analizirao učinak prvog tima kao i kompletne škole fudbala. Najavljene su aktivnosti pred izbornu Skupštinu za mandatni poeriod 2015-2019, koja će se održati u februaru mesecu 2015 godine.

Predsednik Dragan Simović preneo je zaključke sednice Upravnog Odbora -  Treneri su podneli izveštaje o radu, o dešavanjima oko prvog tima i mlađih kategorija. Odrađene su tekuće stvari i najavljeni izbori. Sa obyirom na tešku finansijsku situaciju letos smo doneli odluku da napravimo ozbiljan zaokret. Poverenje smo dali mlađim snagama, napravili smenu generaciju i više se oslonili na igrače iz naše škole i okruženja. Bio je to rizičan potez, plašili smo se borbe za opstanak, ali ostajemo pri tome jer je to budućnost i realnost srpskog fudbala, pa i Spartaka. S obzirom na to okolnosti zadovoljni smo onim što je urađeno. Mogli smo i bolje, malo je falilo da se ponovo nađemo u polufinalu Kupa Srbije, dok smo u Super ligi, posebno u završnici nesretno izgubili neke bodove. Da smo uspeli da osvojimo još par bodova, situacija bi tada bila perfektna, ali je i ovako je sasvim zadovoljavajuće. - rekao je Simović i osvrnuo se na rad u Omladinskoj školi.

-  Osnovni problem u omladinskoj školi je infrastruktura. Kada je Grad preuzeo stadion dobili smo jedan zamah, ali i dalje imamo problem sa terenima. Ni prvi tim nema gotovo gde da trenira, a pogotovo ne omladinska škola. Imamo obećanja da ćemo uskoro dobiti jedan teren sa veštačkom podlogom što bi bio spas. Imamo problema i sa stručnim kadrovima. U Subotici ima desetak trenera koji poseduju odgovarajuće licence, dok jedan Novi Sad ima osamnaest puta više. Biće rezova u zimskom periodu, ali prilagodićemo se novonastaloj situaciji i truditi se da škola i dalje bude budućnost Spartaka.

Proglašeni su i najbolji pojedinci Spartaka. Za najboljeg igrača u 2014. godini proglašen Goran Antonić, pouzdani štoper plavih golubova. Priznanje mu je uručio Goran Drača, potpredsednik Spartaka. Nagrada za najperspektivnijeg igrača pripala je Zvonku Jakovljeviću.

Treći deo svečanosti bio je posvećen veteranima. Nagrade za životno delo najiskusnijim veteranima Spartaka, Milošu Glončaku i Antalu Tapiški uručili su  Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam, i Branislav Jovanović, predsednik Aktiva veterana Spartaka.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search