Magyar tájak karácsonya - énekkel köszöntik Jézus születését

Kategorija: 

Adventi szent családjárással várják az ünnepek közeledtét Csantavéren. A Magyar tájak karácsonya elnevezésű program keretében a Barátság kórus karácsonyi népi énekekkel köszöntötte Jézus születését a Páduai Szent Antal templomban.

Az advent és a karácsonyi készülődés miatt állt össze három falu asszonykórusa. Sok éves hagyomány, hogy a kórusok közös előadást szerveznek az ünnep előtt. Miklós Aranka, a Barátság kórus vezetője: „Megyünk a környező templomokba, ahova hívnak bennünket, ahova odakínálkozunk. Mindenhol szeretettel fogadnak, várnak, régi egyházi népi énekekkel.”

A három falu egyesületének kórustagjai külön-külön próbálnak az előadásokra, és aztán együtt adják elő műsorukat. Utcai Róbert csantavéri plébános: „Egy-egy ilyen találkozó nagyon sokat segíthet abban, hogy a szép énekek, melyek régen is és most is fölvidították, illetve fölvidítják a szívünket azok közelebb visznek minket az ünnep lényeghez.”

A műsort a csantavéri Bartók Béla Művelődési Egyesület, a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület és a zentagunarasi Asszonykórus adta elő.

Custom Search