Adventi műsor Hajdújáráson

Kategorija: 

Adventi műsort tartottak vasárnap este Hajdújáráson. Az ünnepség szentmisével kezdődött, majd a falu kultúrotthonában művelődési műsor, az udvaron pedig karácsonyi vásár várta a résztvevőket.   
Zsúfoltságig megtelt Hajdújáráson Keresztelő Szent János temploma. A hívek örömvasárnap napját ünnepelték.

Zsellér Attila plébános: „Maga Krisztus a világ világossága. Mi is ezt hirdetjük, és nekünk is a világ világosságának kell, hogy legyünk. Nekünk is a hit fényét kell átadni a másik embernek, és hiszem azt, hogy az ilyen megmozdulások ezt szolgálják.” A szentmisét követően adventi körmenet indult a közeli helyi közösség épületéhez, ahol táncos, zenés kultúrműsorral folytatódott az ünnepség.

Maglai Jenő polgármester: „Ritka szép példa vajdasági szinten is, hogy Hajdújáráson már hetedszer, vagy nyolcadszor tartják meg az Advent a falunkban elnevezésű ünnepséget, és valamilyen formában összejön a falu apraja-nagyja. Egyrészről egy szentmisével emlékeznek meg adventről, másrészről pedig itt, a helyi közösség udvarában egy kicsit barátkoznak az emberek egy ünnepi műsor keretében.”

A helyi közösség épületének udvarában kirakodóvásár, forralt bor, mézes pálinka és egyéb ínyencségek várták a vendégeket.

Custom Search