Odbojkaši do pobede posle pet setova

Sub, 20.12.2014 - 00:00 -- dejan.vukovic

Spartak – Borac (Starčevo) 3:2 (25:22, 20:25, 20:25, 25:17, 15:10)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 250. Sudije: Vladimir Stojanac i Aleksandra Šućur.

Spartak: Stoković, Jungić, Janačkov, Medan, Juhas, Čajić, Konkolj (libero), Eremić, Dodić, Jovanović, Juhas, Lozić.

Borac: Miletić (libero), N. Bulajić, Bojković, I. Bulajić, Milošević, Spasojević, Jović, Medenica, Simić, Vladisavljev, Milić, Knežević.

U dramatičnom meču odbojkaši Spartaka su tek posle pet setova uspeli da pobede ekipu Borca iz Starčeva. Domaći su poveli sa1:0, a potom su gosti vezali dva sjajna seta. Odluka je pala u petom setu, Spartak je vodio sa 5:3, Borac sa 8:6, da bi domaći dobrim blokom i servisom konačno potvrdili epitet favorita.

Spartak je poveo sa 11:8, nakon čega su domaći imali prednost i od četiri poena, 14:10, posle uspešne kontre Janačkova. Usledio je period igre u kojoj su Subotičani više grešili, što koristi Vladisavljev da dovede svoju ekipu na samo poen zaostatka. Uspešnim blokom Spartak je ponovo stigao do osetnije prednosti, 22:17. Nisu se predavali ni gosti, zaigrali su i oni bolju odbranu, i blokom Medenice stigli do 22:21. Proradio je napad Spartaka po sredini, poenom Jovanovića osvojili su prvi set.

Gosti iz Starčeva su odlično servirali u drugom setu i već na startu poveli sa 2:5. Spartak nije uspeo da prekine niz gostiju koji su stigli do 14:18. Borac je osvojio par dugih poena što im je pomoglo da izjednače rezultat u setovima. Dobro su započeli i treći set, nastavili su sa dobrom igrom u odbrani i jakim servisom što im je donelo prednost od 12:8 na tehničkom tajm autu. Spartak preko as servisa Medana smanjuje na 12:13, ali ipak nisu mogli i do preokreta. Ponovo je proradio blok Vladisavljevića koji je gostima omogućio prednost od 17:22 u finišu seta. Ubrzo su osvojili treći set i poveli sa 2:1 u utakmici.  

Subotičani su se oporavili u četvrtom setu. Zaigrali su bolje popravili svoju igru dok su gosti ušli u seriju grešaka. Spartak je poveo sa 19:12 poenom Janačkova i nagovestio da će poslednji peti set odlučiti o konačnom pobedniku. Dobro su domaći započeli odlučujući set. sa tri vezana poena Janačkova i jednim Jungića, domaći su poveli sa 4:1. Borac se nije predavao, požrtvovanom igrom uspeli su da preokrenu rezultat na 6:8. Došlo je do novog preokreta, sa dva bloka Jovanovića i as servisom Jungića, Spartak dolazi u prednost od 11:8. Domaći su iskoristili prvu meč loptu, dobro je servirao Jovanović, a gosti nisu uspeli da organizuju napad.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search