Karácsonyi műsor a Népkörben

Kategorija: 
Izvor: 

Rendkívüli karácsonyi műsorral lepték meg a szabadkai Népkör fellépőcsoportjai a közönséget szombat este. A népzenészek, népdalénekesek és néptáncosok idén a színházművészetet is beleépítették a műsorba.

Csattogtak a csizmák, forogtak a szoknyák, zengett a terem szombat este a Népkör nagytermében. Kétórás, változatos műsorral kápráztatták el a közönséget a Népkör szakcsoportjai és a makói vendégtáncegyüttes.

A Hagyományos Karácsonyi Műsor idén mégsem volt teljesen hagyományos. „Ez egy picit más volt. Beleötvöztük egy kicsit a színházművészetet is, de természetesen a néphagyományokra és a kultúránkra alapozva” – nyilatkozta Bodrogi Hajnalka rendezvényszervező.

A műsor komoly előkészületet igényelt. A néptáncosok például több mint öt hónapja gyakoroltak az előadásra.

Szulovszki Szilvia, a néptáncszakosztály-vezetője: „A közönség most egy kavalkádot láthatott, hiszen a mi tájegységünktől, a Dél-Alföldtől egészen Erdélyig láthatott táncokat. És nem csak a táncokon keresztül mutattuk be a karácsonynak a szokásait, a Betlehem történetét, hanem eredeti viseleteket is láthatott a közönség.”

Az egészen piciktől kezdve az idősebbekig mindenki fellépett. De nem mindenki érezte megterhelőnek az elmúlt hónapokat, hiszen a legtöbb tánclépés már ismerős volt számukra. „Ismertük, igen, és nem kellett annyit készülni. Szóval a koreográfiát kellett inkább tanulni” – mesélte Németh Anett.

A siker nem maradt el, a közönség elégedett volt.

Patus Julianna: „Nagyon-nagyon színvonalas előadás volt, és nagy tiszteletet érdemelnek azok, akik ezt betanították.”

Pesti Ágnes: „Nagyon-nagyon szép volt, tényleg meg vagyok elégedve mindenkivel.”

A teljes műsort december 24-én este fél 9-től a Pannon TV-ben is megtekinthetik.

Custom Search