Fudbaleri Spartaka započeli sa pripremama

Čet, 08.01.2015 - 23:25 -- dejan.vukovic

Fudbalski Klub Spartak započeo je sa pripremama za prolećni deo Jelen super lige. Fudbalere je dočekalo izuzetno hladno vreme i zaleđen teren 

Petar Kurćubić, trener golubova napravio je prozivku i osvrnuo se na dalje planove -  Nadam se da su se igrači odmorili u poslednjih mesec dana i da su se nakupili pozitivne energije. Što se tiče igračkog kadra, napustio nas je standardni štoper Ilija Radović, a ovim putem želim da mu se zahvalim za sve ono što je pružio u Spartaku, ali i da mu poželim sve najbolje u daljoj karijeri. Maksimović je dobrim igrama uspeo da skrene pažnju na sebe i ima mogućnost da uz adekvatno obeštećenje napusti tim. Ostali su svi tu za sada, i računamo trenutno na ceo igrački kadar. Pripremama smo priključili igrače koji su bili na kaljenju u Bačkoj i Senti i verovatno nekoliko naših omladinaca, uz one koji su proteklih šest meseci već bili sa nama. Potrebno je da nadoknadimo odlazak standardnog Radovića. Videćeo da li ćemo moći da dovedemo kvalitetnog štopera, ili ćemo taj problem rešavati na drugi način.

Spartak će prvi deo priprema odraditi u Subotici a nastavak od 25. januara na Ohridu. Kurćubić će započeti sa laganim treninzima a u subotu 11. januara fudbaleri idu na testiranje u Beograd kod prof. Marka Stojanovića. Od ponedeljka 12. januara kreću sa jačim radom.

- Prve dve nedelje smo u Subotici, radićemo dva treninga na dan, a voleli bismo da već u toj fazi odigramo jednu ili dve prijateljske utakmice. Uspeli smo za sada da zakažemo za 24. januar meč u Čelarevu, nesporedno pred dvonedeljne pripreme na Ohridu gde ćemo igrati 4-5 utakmica. Kako je već i rečeno, po povaratku u Suboticu završavamo pripreme, a generalna proba je 14. februara u Kečkemetu – dodao je Kurćubić.

 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search