Platforma Nove Srbije - Vojvodina ima šansu

Kategorija: 

             Politička strategija za Vojvodinu je platforma koja će uskoro biti predstavljena javnosti i s njom će Nova Srbija izaći na pokrajinske izbore.

            Vojvodina ima drugačiji geografski položaj u odnosu na ostali deo zemlje i zato Srbija mora preko Vojvodine u Evropu, to je najširi i najbolji put jer zato postoje resursi, pre svega u oblasti infrastrukture i saobraćaja. Stvarni problem Vojvodine, koja je više nego složena jeste prevashodno ekonomski i nova platforma za Vojvodinu, pod nazivom ,,Vojvodina ima šansu”, temelji se na nekoliko osnovnih resursa.

            Pre svega reč je o poljoprivrednom zemljištu i drugačijem pristupu tom problemu, podršci domaćoj poljoprivredi i privredi. Takođe tu su i saobraćajni resursi Vojvodine pre svega na Dunavu, koji je kičma Evrope i sve ono sto se uz njega vezuje. Vojvodina ima šansu i u vetru i drugim obnovljivim energetskim resursima. Bio-gas, Bio-masa su novi reciklažni resursi kao i vetroparkovi. Zalažemo se i za vetrobransku zaštitu puteva i gradova i pošumljavanja Vojvodine, na taj način i čuvanje životne sredine i uspostavljanje održivog razvoja. Kao šansu Vojvodine vidimo davanje prilike ljudima koji žive na selu i stvaranje ambijenta u selu koje ce učiniti i ruralnu sredinu atraktivnom za boravak i radno angažovanje.        

            Vojvodina ima šansu, jer je članica Saveta evropskih regija pri parlamentu Evropske unije. Vojvodina se može razvijati i napredovati na resursima koje poseduje i biti motor koji ce povući Republiku Srbiju iz recesije.

            Vojvodina može postati jedna od najmodernijih evropskih regija, jer poseduje najvažniji resurs: preduzimljive ljude.

            Zato znamo i možemo doprineti da se šansa Vojvodine pretvori u stvarnost.

         

            Inf.služba Nove Srbije

            tel.0641031731

            Subotica 08.01.2015.

 

Custom Search