Három kontinens női ökölvívói csaptak össze Szabadkán

Kategorija: 

Három kontinens 19 országából érkeztek női ökölvívók Szabadkára, hogy részt vegyenek a negyedik világkupán. A verseny vasárnap kezdődött a helyi Sétaerdei sportcsarnokban. A döntőt pénteken rendezték meg.

44 és +80 kilogramm közötti kategóriában mérték össze erejüket az ökölvívó lányok Szabadkán. A döntőben a magyarországi Balajti Bianka is ringbe szállt. A magyar válogatott ökölvívója 57 kilogrammos súlycsoportban a kazahsztáni lánnyal versenyzett az első helyért.

A nagy küzdelem után a magyar bokszoló szenvedett vereséget. Balajti Bianka: „Az első meccsemet sikerült megnyernem, aztán reménykedtem a másodikban is, de nem volt sok pihenőm, hiszen tegnap bunyóztam. Kicsit besavasodtam, így nehéz volt feloldódni. A kazah ellenfelem nagyon rutinos volt, sajnos ez meg is mutatkozott. Igazából magamnak szerettem volna teljesíteni. Kicsit csalódott vagyok. Szerettem volna aranyérmet hazahozni.”

A Magyar Ökölvívó Válogatott edzője elégedett a magyarok eredményeivel. Három ezüstéremmel és öt bronzzal térhetnek haza. Seres Attila: „Tizenkét lányból, nyolc lány életében először volt válogatott. Egy hetes felkészülésen vettek részt. Tatán a központi edzőtáborban kezdtük meg a felkészülést január 5-én és onnan a tatai táborból utaztunk ide.”

Szabadkán először szerveztek ifjúsági ökölvívó világkupát. A 175 versenyző között akadt dominikai, kínai, indiai és kazahsztáni bokszoló is. Jovica Panić, a Vajdasági Ökölvívó Szövetség elnöke: „Összesen 175 versenyzőt köszönthettünk, valamint 80 edző és bíró jött el. Ez azt jelenti, hogy összesen 260-an vettek részt a negyedik világkupán.”

A világkupa európai szinten a legerősebb női ökölvívó bajnokságok közé tartozik. Az érdeklődők január 12-e és 16-a között élvezhették a bokszmeccseket Szabadkán.

Custom Search