Gradonačelnik primio predsednike FSS i FSV

Kategorija: 

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai primio je danas, u svom kabinetu, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine i Fudbalskog kluba Spartak Dragana Simovića. Sastanku su prisustvovali član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac i potpredsednik FK Spartak Goran Drača.

Razgovaralo se o nekoliko tema koje su se odnosile na infrastrukturno opremanje Gradskog stadiona kako bi se obezbedili što bolji uslovi za održavanje treninga, odigravanje domaćih i međunarodnih fudbalskih utakmica i pripreme naših reprezentativnih fudbalskih selekcija.

Dogovoreno je da se uskoro krene u izgradnju novog terena sa veštačkom travom na jednom od pomoćnih terena na Gradskom stadionu. Veštačku travu će donirati Fudbalski savez Srbije, dok bi priprema za postavljanje tog terena i izrada montažnih tribina trebalo da se poveri izvođačima radova iz našeg grada.

Razgovaralo se i o nastavku realizacije projekta vezanog za postavljanje reflektora i reflektorskih stubova na Gradskom stadionu, a izražena je i neophodnost zamene travnate podloge na centralnom fudbalskom terenu.

Sagovornici su se složili u oceni da je od sredine juna 2014. godine, kada je održavanje i upravljanje Gradskim stadionom povereno JKP „Stadion“, dosta toga urađeno na adaptaciji i rekonstrukciji kompletnog sportskog objekta.

Po rečima Tomislava Karadžića, da Gradski stadion konačno ima dobrog domaćina konstatovali su i članovi komisije za stadione Fudbalskog saveza Srbije.

www.subotica.info

Tagovi: 
Custom Search