Proglašeni najbolji sportski treneri

Uto, 27.01.2015 - 21:02 -- dejan.vukovic

Radio televizija "Yu eco" po sedamnaesti put je birala najbolje sportske trenere kako na lokalnom tako i na republičkom Nivou. Ove godine svečana dodela održana je u hotelu "Gloria". Za najbolje trenere izabrani su, Predrag Borilović (najperspektivniji trener Subotice), Stipan Vert (trener sa najboljim rezultatima u Subotici), Sreten Damnjanović (najbolji trener Subotice), Aleksandar Đorđević (najbolji trener u Srbiji), a specijalnu nagradu dobio je Dejan Savić, prvi trener vaterpolo reprezentacije Srbije.

Na početku je sve prisutne pozdravio Jožef Pinter, direktor i osnivač RTV Yu eca. Direktor je istakao da je akcija počela sa ciljem da se iz senke izvade treneri koji se često zaboravljajuu posle velikih uspeha sportista. A bez stručnjaka svi ti vredni sportski rezultati bi izostali. Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport ,omladinu i turizam zahvalio se ovoj radio televiziji na praćenju sportskih dešavanja kao i promociji sporta dugi niz godina. 

Svi treneri dobitnici su bili prisutni osim Aleksandra Đorđevića, selektora košarkaške reprezentacije Srbije. Nije došao niko ni iz Košarkaškog Saveza pa će ovom stručnjaku nagrada biti naknadno predata. 

Za najperspektivnijeg tzrenera Subotice proglašen je Predrag Borilović, prvi strateg Muškog košarkaškog kluba Spartak. Košarkaši Spartaka su prošle sezone predvođenbi svojim trenerom izborili dugo očekivani Prvoligaški status. – Priznanje je velika satisfakcija za rad cele ekipe. Priznajem, malo sam iznenađen, jer u Subotici radi veliki broj mladih stručnjaka koji svoj posao obavljaju vrhunski. I kao što treneri prave igrače, tako i igrači stoje iza trenera, pa se zato i zajvaljujjem košarkašima Spartaka. Njima, ali i mom starijem kolegi Slobodanu Lukiću koji me je naučio da budem uporan. 

Stipan Vert je trener sa najboljim rezultataima. Klub dizača tegova Spartak je ove godine osvojio veliki broj medalja. Najistaknutiji takmičar Tamaš Kajdoči je pod nadzorom Stipana Verta došao do srebrne Svetske medalje i do medalje na Olimpijadi mladih. Pored njega veliki broj takmičara Spartaka su vlasnici državnih rekorda. – Hvala takmičarima, i sadašnjim i bivšim, svima onima koji su prošli kroz našu salu. Pune dve decenije smo u samom vrhu ovog sporta, a recept za uspeh je jednostavan. Uvek radimo sa najboljim takmičarima, ali i izuzetno kvalitetno sa mlađim kategorijama, tako da se, bar po rezultatima, smena generacija ne primeti – rekao je Vert.

Iskusni trener i sam dobitnik zlatne medalje na Svetskom Prvenstvu, Sreten Damjanović proglašen je za najboljeg trenera Subotice. Sreta je bio prvi trener Davoru Štefaneku koji se ove godine okitio Svetskom zlatnom medaljom. Spartak je stigao do trećeg mesta u prvenstvu a veliki uspeh ostvario je i njegov mladi rvač Robert Dudaš koji se okitio zlatnom medaljom na Mediteranskim igrama. – Drago mi je što se neko setio da i treneri zaslužuju neka priznanja, jer oni su tu da rade, da prave rezultate, ali često nisu afirmisani. Iako imam već dosta godina, ovo priznanje mi je i obaveza da dalje izdržim u svom radu. Planiram da radim bar do Olimpijade u Riju, ako me zdravlje posluži. Moram da iskoristim priliku da pohvalim i rvački klub Spartak, kao takmičar i trener više puta sam obišao svet, ali nigde nisam naišao na klub kao što je Spartak. Od 98 olimpijskih, svetskih i evropskih medalja u nekadašnjoj i današnjoj državi 32 su osvojili takmičari Spartaka. 

Posebno priznanje uručeno je Dejanu Saviću, vaterpolo selektoru reprezentacije Srbije. Vaterpolisti Srbije su u 2014. godini osvojili sve što se osvojiti moglo. Tri zlatne medalje su zasijale na grudima vaterpolista i njihovog trenera Dejana Savića.  - 2014. godina, bila je izuzetna u istoriji srpskog vaterpola. Osvojili smo tri zlatne seniorske medalje i jednu zlatnu juniorsku. Ovim smo zadali sami sebi veliki domaći zadatak za budućnost. Najbitnije u novoj sezoni su kvalifikacija za Olimpijadu u Riju, ali i pripreme za nastupajuće Svetsko prvenstvo. Hvala RTV "Yu Eco" na nagradi, ona je izuzetna stvar u mojoj karijeri, a hvala ponovo i Subotici, gde smo prošle godine odradili važan deo priprema. Imali smo sjajne uslove, topao doček i nadam se ponovo saradnji u budućnosti. - rekao je Dejan Savić

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search