Obaveštenje o izmenjenom načinu naplate računa usluga JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica

Kategorija: 

Obaveštavamo sve korisnike usluga JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, da računi za utrošenu vodu, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda, potrošačima u kategoriji kućnih saveta (stanari u stambenim zgradama) ubuduće neće biti dostavljani putem inkasanata kao do sada, nego putem pošte. Novi način naplate počinje sa januarskim računima, koji će potrošačima biti dostavljeni u februaru. Potrošačima u širokoj potrošnji (kućama) računi će se i dalje dostavljati putem inkasanata JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica.

Račun dostavljen putem pošte sadržaće i popunjenu uplatnicu, s kojom će potrošači moći da izmiruju obaveze na šalterima pošte i banaka, na blagajnama JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, ili putem e-bankinga. Uplata računa na blagajni preduzeća vrši se bez provizije.

Potrošačima koji uredno i na vreme izmiruju obaveze i koji nemaju prethodno dugovanje i dalje će se odobravati popust.

Podsećamo da je početkom 2014. godine JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica počelo sa dostavljanjem računa putem pošte potrošačima u vangradskim mesnim zajednicama, gde su ranije naplatu vršili inkasanti. Polovinom 2014. godine počelo je dostavljanje računa putem pošte jednom broju potrošača u stambenim zgradama (2.053 korisnika), koji su se odlučili za ovakav način dostave.

Preduzeće će i u narednom periodu nastojati da zadrži visok procenat naplate, putem opomena koje će se češće slati potrošačima, kao i angažovanjem izvršitelja kod potraživanja od potrošača u stambenim zgradama, te isključivanjem sa sistema javno vodosnabdevanja potrošača u kućama, koji ni nakon opomene ne izmire svoje obaveze. Upozoravamo da troškovi izvršitelja, kao i privremenog isključenja i ponovnog uključenja nisu mali, a padaju na teret potrošača. Takođe, polovinom 2015. godine vršiće se i obračun zatezne kamate na potraživanja od kupaca koja nisu izmirena u valuti plaćanja.

Stoga i ovom prilikom pozivamo potrošače da na vreme izmiruju svoje obaveze, te se nadamo i dalje dobroj saradnji sa korisnicima.

Custom Search