Dragan Simović dobio novi mandat u FK Spartak

Uto, 10.02.2015 - 20:23 -- dejan.vukovic

Na današnjoj Izbornoj Skupštini, Dragan Simović je jednoglasnom odlukom dobio novo poverenje, pa će on biti predsednik FK Spartak u mandatnom periodu od 2015 do 2019 godine. 

Skupština je održana u velikoj sali Nove opštine u prisustvu velike većine članova Skupštine. Početak rada protekao je u izboru radnog tela i iznošenju izveštaja o radu u prethodnom periodu koje je analizirao Dragan Simović - Prošle sezone smo osvojili deseto mesto što je najlošiji rezultat od povratka u Super ligu, ali to je bilo i za očekivati s obzirom na smenu generacija, veliki odliv iskusnih igrača i dolazak neafirmisanih fudbalera. Slična situacija je i u ovoj sezoni koju smo počeli u znatno podmlađenom sastavu, ne pravimo ugovore koje nemožemo da ispoštujemo i zato smo jedan od tri kluba u Super ligi koji nije imamo suspenzije u 2014 godini. Finansije u 2014. godini su bile 2,5 puta manje nego godinu dana ranije, nismo imali neki ozbiljniji transfera, pa i zbog toga štedimo. Zauzimamo deveto mesto sa kojim moramo biti zadovoljni. Predstoji nam teško proleće i raspored koji nam baš ne odgovara.

Simović se tada osvrnuo i na rad sa mlađim kategorijama gde je odnedavno pojačan i stručni rad  - U našoj školi se iz godine u godinu vidi ozbiljan radi na to ćemose još više usresrediti. Plan za sledeću sezonu je da omladinska selekcija ipak igra Kvalitetnu ligu Vojvodine a igrači koji pokazuju kvalitet u tom godištu će biti priključeni prvom timu. Kadeti će nastaviti takmičenje u Kvalitetnoj ligi Srbije.

Što se tiče uslova za rad, predsednik Spartaka je istakao da je primetno poboljšanje od kako Javno komunalno preduzeće „Stadion“ vodi brigu o Gradskom stadionu, ali po njegovim rečima ima još dosta prostora za napredak. U narednom periodu očekuju se dve bitne infrastrukturne stvari vezane za Gradski stadion i sam klub - Ove godine pred nama su dve bitne stvari vezane za infrastrukturu, montaža reflektora i postavljanje terena sa veštačkom travom na jedan od pomoćnih terena. Grad se angažovao oko oba projekta i očekujem da se uspešno završe. Teren sa veštačkom travom koji je obezbedio FSS dobiće tri grada u Vojvodini koji obezbede uslove za njegovo postavljanje. Do sada su zahteve poslali Inđija i Pančevo a nadam se da ćemo i mi uspeti da se izborimo za jedan i time znatno poboljšamo uslove za rad kako prvog tima tako i svih mlađih selekcija. 

Pošto je kandidacionoj komisiji pristigao samo jedan predlog, jednoglasnom odlukom svih članova Skupštine za novog predsednika sa četvorogodišnjim mandatom izabran je ponovo Dragan Simović. -Nadao sam se da će biti još koji kandidat. Pokušavao sam i da animiram ljude oko sebe kako bi neko preuzeo ovu ulogu, međutim ponovo se svelo na to da sam bio jedini kandidat. Ovom prilikom pozivam ljude dobre volje, iz privrede i Grada, da se uključe u rad Spartaka i da napravimo priču oko preuzimanja rukovodeće palice. Zauzet sam obavezama i u FSV-u, i privatnim obavezama, nije mi cilj gomilanje funkcija – rekao je na kraju novi predsednik.

​Predsednik ej izneo imena članova Upravnog Odbora sa kojima će nnastaviti rad u klubu. U Upravnom odboru pored Dragana Simovića nalaze se Željko Knežević, Jožef Kasa, Tomislav Stantić, Živojin Janić, Goran Drača, Bogdan Laban, Šandor Šomođi, Branko Đuričić, Srđan Đurica, Branislav Jovanović, Predrag Petričević, Mirko Lazić, Nenad Ivanišević, Zlatko Bešlagić, Zoran Došlo, Zoran Tripković, Milomir Nastić, Branislav Savić, Tomislav Veljković, Dejan Rajić, Željko Jurišić i Radojica Ristić.

 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search