Aktivnosti granične policije u Hajdukovu

Pet, 13.02.2015 - 19:11 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Mediji policija žandarmerija i termovizijske kamere u Hajdukovu
Mediji policija žandarmerija i termovizijske kamere u Hajdukovu
Nenad Sekulić  Izjava za medije u Hajdukovu o aktivnostima granične policije
Nenad Sekulić Izjava za medije u Hajdukovu o aktivnostima granične policije

Večeras je u Hajdukovu medijima prezentovan koordinisani rad granične policije, žandarmerije u saradnji sa policijom iz Nemačke. U prilogu izjava za medije Nenada Sekulića zamenika načelnika regulacionog centra granične policije prema Mađarskoj.

Oko dve stotine policajaca je angažovano na kontroli zelene granice, a dvadesetak nelegalinh emigranata je danas zaustavljeno.

Prvi video prilog sadrži detalje dolaska na lice mesta medija i rad termovizijskih kamera.

Ličnosti: 

Više o ovoj temi...

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против тероризма, у наставку акције сузбијања ирегуларних миграција, ухапсили су авганистанског држављанина М. Н., који се сумњичи да је члан криминалне групе која се бави кријумчарењем ирегуларних миграната на територији Републике Србије.

У заједничкој акцији са припадницима Полицијске управе у Суботици, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката од осумњиченог је одузета снајперска пушка, оптика за снајпер, две аутоматске пушке, оквири за аутоматску пушку и 568 комада муниције, које је М. Н., како се сумња, закопао у шумском подручју у близини Суботице.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и...

detaljnije
Post date: Uto, 26.12.2023 - 11:56

Суботица без ирегуларних миграната. Прихватни центар без корисника

Севернобачки управни округ, у последња три месеца, непрекидно врши ванредне инспекцијске контроле смештајних објеката, односно услуге боравишта/преноћишта на територији нашег града, с посебном пажњом на контролу физичких лица које врше услугу издавања смештаја „стан на дан“, соба или апартмана. Од 1. августа 2023. године до данас је сарадњом туристичке, пореске и инспекције рада и ПУ Суботица спроведено 147 надзора, где су у 32 објекта уочене неправилности у раду и за које су поднете прекршајне пријаве. Током надзорних радњи пронађена су 128 страна држављана без докумената, док је више лица ухапшено под сумњом директног учествовања или помагања у кријумчарским радњама и трговини људима.

Руководство државе...

detaljnije
Post date: Sre, 08.11.2023 - 14:50

Dveri Subotica: Ištvan Pastor konačano shvatio da su Dveri u pravu!

Izjava za medije predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, da država mora da promeni politiku prema migrantima i da je rešenje da oni budu u prihvatnim centrima do dobijanja azila, dokaz je da se činjenice, na kraju, moraju prihvatiti. A činjenice nam govore da je bezbednost građana na severu Vojvodine ugrožena zbog naoružanih kriminalnih grupa, koje se bave prebacivanjem migranata u EU.
Dobro je što je jedan od stubova ove vlasti, koalicioni partner Srpske napredne stranke i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor prepoznao pogrešnu migranatsku politiku koju vodi ova vlast i što je počeo da se zalaže za politiku sadržanu u predlogu Srpskog pokreta...

detaljnije
Post date: Uto, 19.09.2023 - 23:01

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je, u ovim bezbednosno izazovnim danima, maksimalnim zalaganjem, posvećenošću i odgovornošću, pokazao da je bezbednost građana na prvom mestu. Ovim putem izražavam zahvalnost ministru Gašiću, koji je uzeo vrlo zaozbiljno dopis koji sam mu uputio na razmatranje početkom avgusta ove godine, a u kom sam zbog izrazito složene migrantske situacije u gradu Subotici tražio logističku asistenciju PU Subotica i permanentno prisustvo specijalnih jedinica na prostoru Grada. Današnja, još jedna u nizu, uspešna akcija i zvanično saopštenje MUP-a su rezultat zajedničkih aktivnosti svih relevantnih institucija Republike Srbije.

Migrantska situacija u Subotici, kao i na teritoriji cele Republike...

detaljnije
Post date: Uto, 12.09.2023 - 18:28

Припадници МУП-а на подручју Суботице, Сомбора и Кикинде пронашли 371 ирегуларног мигранта, оружје, агрегате и документа

12.09.2023.

Припадници Министарства унутрашњих послова у данашњој акцији усмереној на сузбијање илегалних миграција на подручју Суботице, Сомбора и Кикинде пронашли су  371  ирегуларног мигранта и они се превозе у прихватне центре.

Такође, у акцији су нађене и три аутоматске пушке, једна полуаутоматска пушка и пиштољ, два агрегата, као и 25 пасоша и 12 личних карата.

На територији Полицијске управе Суботица једном ирегуларном мигранту је одређено задржавање због прекршаја из области Закона о странцима, док су на подручју Полицијске управе Сомбор против четири српска држављанина поднети захтеви за покретање прекршајног поступка због сумње...

detaljnije
Post date: Uto, 12.09.2023 - 14:42
Custom Search