Spartak Vojput lider na tabeli Super lige

Čet, 19.02.2015 - 21:19 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Rukometaši Spartak VojPuta nastavili su sa takmičarskim obavezama u Super ligi Srbije. U prvom kolu nastavka prvenstva, istina teže nego što su očekivali, pobedili su ekipu Rudara sa 24:22 i zaseli na lidersku poziciju Super rukometne lige Srbije.  

Nakon ozbiljnih priprema i dobrih rezultata na jakim turnirima u Beogradu i Vrbasu nagovesteli su u kakvoj se trenutno formi nalaze. – Utakmice i turniri na kojima smo igrali su svakako merilo spremnosti tima. Pokazali smo da smo ozbiljna ekipa i da u ovom momentu igramo izuzetno dobro. To samo govori da je pripremni period iskorišćen na pravi način, da je urađeno sve što je i bilo planirano. Prioritet je bio da se igrači dobro fizički pripreme, a u finišu priprema smo korigovali način rada, i očekujem da maksimalno spremni ulazimo u nastavak takmičenja – rekao je Branislav Zeljković, trener Spartak VojPuta.

Iako se radilo u izuzetno jakom ritmu, povrede su, srećom, zaobišle prvotimce Spartak VojPuta, pa će Zeljković biti na „slatkim mukama”. – Nismo imali velikih problema sa povredama, bilo je sitnijih povreda kod Kovačevića, Radulovića i Kosovića, ali je sve to došlo na svoje mesto do prvog kola. Najveći napredak u odnosu na prethodni deo sezone imamo u fazi odbrane. Uveli smo neke korekcije kod odbrane „6-0”, tražimo od igrača da budu malo agresivniji, da probudimo odbranu, da se izlazi u pravcu kretnje lopte, da nateramo protivnika da igra nesigurnije. Ono u čemu moramo biti jači je ogroman motiv. Nalazimo se blizu ostvarenja cilja koji je postavljen, ali valja biti oprezan do kraja. Imamo nezgodan raspored, a ne smemo doći u situaciju da svojom neozbiljnošću dovedemo plasman u plej-of u pitanje.

Nakon Rudara, u subotu 21. februara očekuje ih još veći izazov na gostovanju u Koršumliji – Ekipa Planinke nikome ne prepušta lako bodove na domaćem terenu. Mi jesmo u ovom momentu po kvalitetu igrača jači od njih, ali je na njihovoj strani domaći teren. Imali smo već u Kuršumliji neprijatno iskustvo, još dok smo bili u Prvoj ligi. Potom nam u Suboticu dolazi Jugović, trenutno prvoplasirana ekipa. Ne treba zaboraviti da nam u Suboticu dolazi i Metaloplastika, a ne sme nas zavarati to šo smo ih relativno ubedljivo savladali u Šapcu. Konačno, imamo dva gostovanja u Beogradu, i Partizanu i Crvenoj zvezdi. Jasno je da je svaki rival za poštovanje.

Putari su prošle sezone praktično sami ispustili iz ruku plasman u plej-of, a biće to, nadamo se, dovoljna opomena da se slično ne desi i u 2015. godini. – Iskreno, kada smo počinjali prošlu sezonu nismo mnogo ni razmišljali o plej-ofu. Bili smo novi superligaši i smatrali smo da nam je zadatak da ostanemo u ovom rangu takmičenja. Kasnije nam se otvorila šansa koju nismo iskoristili, imali smo se u svojim rukama. Ove sezone je situacija drugačija, od starta smo postavili zadatak, plasman u pelj-of. Na dobrom smo putu i mislim da ne bi trebalo da bude iznenađenja.

Uz borbu za plej-of, rukometaši Spartak VojPuta će se boriti i na drugom frontu, nalaze se u završnici Kupa Srbije. Kako kaže Zeljković, oba takmičenja su važna. – Imamo ozbiljnu ekipu i moramo tako i da nastupamo. I jedno i drugo takmičenje nam je od izuzetne važnosti. U Kupu je uvek otvoreno pitanje žreba, sreće, mada se u ovoj sezoni igraju dve utakmice, tako da je to prilika da pokažemo svoj kvalitet. Mislim da, sem možda Vojvodine koja ima najvaklitetniju ekipu, možemo da se ravnpravno nosimo sa ostalim ekipama koje se nalaze u četvrtfinalu. Uostalom, na turniru u Beogradu smo pokazali da možemo da se nosimo i sa našom najkvalitetnijom ekipom, Vojvodinom. Treba priznati da su oni bili lišeni pomoći najboljeg irača, ali smo, bez obzira na to, pokazali da smo ozbiljna i kvalitetna ekipa

Ozbiljan rad u ozbiljnom klubu Rukometni klub Spartak VojPut iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, jača i ekipa, jača i Klub u celosti, a sve to prati i sve veći broj publike. Jasno je da je, uz pomoć jake kompanije VojPut, rukomet u Subotici ponovo u punom zamahu. – U proteklom periodu bilo je mnogo pozitivnih dešavanja u svim pravcima, počev od rezultata, preko organizacije rada sa mladima i jedne ozbiljnosti i organizacije samog Kluba. Rad sa mladima je podignut na ozbiljan nivo, Radovan Prolić sa saradnicima dobro radi u tom delu, a pojedini igrači dobijaju već šansu, prvo u trenažnom procesu u prvoj ekipi, a potom, onoliko koliko se može, na prijateljskim i zvaničnim mečevima. Takav rad će obezbediti da u narednom periodu deo tih mlađih igrača izraste u standardne prvotimce. Idemo jednim pravim putem, a mislim da je već sada Spartak VojPut jedan od najozbiljnijih i najvalitetniji rukmetnih klubova u Srbiji – zaključio je Zeljković.

Custom Search