Džudisti Spartaka na prvenstvu Vojvodine u Turiji

Sre, 25.02.2015 - 14:30 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda u Turiji je održano kadetsko i seniorsko prvenstvo Vojvodine u džudou. Spartak je u oba takmičarska dana imao svoje predstavnike. 

Prvog dana takmičenje se odvijalo u kadetskoj konkurenciji, koje je okupilo oko 140 takmičara. član džudo kluba Spartak, Strahinja Nestorović osvojio je treće mesto i bronzanu medalju, i sa time ujedno i plasman na prvenstvo države. Milica Nestorović je osvojila srebrnau medalju  i takođe osigurala plasman na državno prvenstvo. Drugog dana Prvenstva Vojvodine takmičili su se seniori.  U konkurenciji je bilo oko 110 takmičara iz 27 klubova. Spartak je na ovom prvenstvu izborio tri plasmana na prvenstvo države. Bronzanu medalju osvojio je Velimir Anđelić, dok su Milica Nestorović i Strahinja Nestorović, koji su oprobali snage i u ovoj starosnoj kategoriji, osvojili visoka peta mesta. Sa ovim odličnim plasmanom i oni su takođe izborili učešće na prvenstvu države.

Uspešnim rezultatim ovi takmičari su opravdali klupska očekivanja i ulaganja u njihove nastupe na Euro-kupovima. Ekipe su predvodili treneri Dušan Bartaloš, Milan Bogić i Marton Robert.

Autor teksta: 
Custom Search