Vojvođanski Hrvati na obilježavanju 25. obljetnice Prvog općeg sabora Hrvatske demokratske zajednice

Kategorija: 
Izvor: 

Svečano i ponosno, u prepunoj dvorani KD “Vatroslav Lisinski“, u utorak 24. veljače 2015. godine HDZ je obilježio 25. obljetnicu Prvog općeg sabora. Na proslavi se okupilo mnoštvo članova, simpatizera, osnivača HDZ-a te gostiju iz domovine i svijeta.

Specijalni gost HDZ-a u Zagrebu bio je predsjednik Kluba zastupnika Fidesz-a u mađarskom parlamentu gosp. Antal Rogan koji je skup pozdravio u ime predsjednika Fidesz-a gospodina Viktora Orbana.

U svom obraćanju na proslavi obljetnice predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko između ostalog poručio je članovima stranke da svi koji misle da će kroz HDZ rabiti osobne probitke bolje da odmah sami iziđu iz stranke.Taj luksuz u HDZ-u više se neće dopuštati.

Što se tiče dijela govora posvećenog Hrvatima u iseljeništvu i susjednim državama istaknuo je da će HDZ nakon dolaska na vlast na predstojećim parlamentarnim izborima veću pozornost posvetiti i hrvatskim manjinama u drugim zemljama gdje će se u sklopu toga postaviti puno više zakonske struktitivne standarde.

Poslije dugi niz godina svečanoj proslavi obljetnice HDZ-a nazočili su i Hrvati iz Srbije u svojstvu gosta.

U ime Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini svečanosti je nazočio Petar Kuntić, predsjednik DSHV-a a u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća skupu je nazočila Snežana Periškić iz Bačkog Monoštora  dopredsjednica HNV-a.

 

                                                                                                        

Custom Search