Hasznos berendezéssel gazdagodott a Szabadkai Vegyészeti-technológiai Iskola

Kategorija: 

Elektronikus duplikátorral gazdagodott a Szabadkai Vegyészeti-technológiai Iskola. A diákok ezzel a berendezéssel folyékony szappant tudnak előállítani. Az iskola a tartomány kiírására pályázott, és ennek köszönhetően szerezték be a 250 ezer dinár értékű duplikátort.
Mindössze egyetlen gombnyomás és az elektronikus duplikátor máris munkába lendül. A szappan alkotóelemei 4-5 órán keresztül kavarognak az üstszerű gépben. Ez idő alatt 100 liter folyékony szappan termelődik.

A modern berendezés mostantól a szabadkai Vegyészeti-technológiai iskola tulajdona. Szimbolikus üzembe helyezésénél Maglai Jenő, Szabadka polgármestere is jelen volt. Szerinte és az iskola igazgatója szerint is a legfontosabb, hogy minél többen szakoktatásban részesüljenek, hiszen a szakmunkások iránt van kereslet. Nikola Matković igazgató: „A szakközépiskola feladata az, hogy biztosítsa a diákjai számára a gyakorlati tudást és szakértelmet, amely lehetővé teszi számukra, hogy az iskola befejeztével eredményesen kapcsolódjanak be a munka világába.”

A legyártott vanília-mandula illatú szappan megfelel a minőségi elvárásoknak. Nem is csoda, ha most azonnal ajánlatot kaptak a termékre. Maglai Jenő polgármester: „Azt gondolom, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy az önkormányzat is itt vásárolja a folyékony szappant, hiszen valószínű, hogy ezáltal az iskolát is segíteni fogjuk, másodsorban azok a pénzek itt maradnak Szabadkán, és harmadsorban pedig olcsóbban fogjuk kapni, mint a szabad piacon.”

Hasznos berendezéssel gazdagodott a Szabadkai Vegyészeti-technológiai Iskola
De nem csak szappant lehet a duplikátor segítségével előállítani. Mivel a terméket értékesíteni is szeretnék, nemcsak a szappan minőségére ügyel az iskola, hanem a termékleírást is elhelyezték a csomagoláson.

Custom Search