Nezavisnost sprečila plenidbu stvari bivšeg radnika Severa

Čet, 26.02.2015 - 11:41 -- nikola.tumbas
Nađ Dragojlović Rakić o slučaju radnika Severa Strajin Živka
Nađ Dragojlović Rakić o slučaju radnika Severa Strajin Živka
Živko Strajin radnik ATB Sever o svom slučaju
Živko Strajin radnik ATB Sever o svom slučaju
Mikloš Olajoš Nađ Pribavit ćemo dokaze
Mikloš Olajoš Nađ Pribavit ćemo dokaze

A da li će se to sledeći put desiti, videt ćemo.

Manji broj članova UG Nezavisnost, svojim prisustvom i angažovanošću medija sprečili su plenidbu stvari bivšeg radnika Severa pozivajući medije da isprate taj događaj koji se u planiranom vremenu nije desio na adresi Avalska ulica br. 6a gde stanuje Živko Strajin, bivšeg radnika "Sever"-a.

Kratko obrazloženje: Osnovi sud u Subotici je odlučio, pošto je Živko Strajin izgubio spor po osnovu tužbe za neisplaćene zaostale zarade (kao jedan od 460 bivših radnika Severa), da se navedenog dana  izvrši dražbena plenidba "svega osim stola za ručavanje i kreveta". UG SU "Solidarnost" donelo je odluku  da se demonstracijom spreči realizacija ove sramne presude Suda u Subotici.

Ovo je deo duge borbe UG Nezvisnost koja je izgleda ostala jedina nada za prevarene i odbačene radnike nekadašnjih velikih fabrika subotičke privrede koje su procesu privatizacije bile opljačkane zajedno sa zaposlenima.

Vrhunac priče o "nesreći"  predstavlja poziv od strane suda Živkovoj ženi da ona pokrene parnicu protv njega da bi se spor "rešio". Videti fotografiju dopisa u prilogu.

U prilogu ilustrovani zvučni zapisi gde Nađ najavljuje pribavljanje dokaza o toga da je Suda:

- Duže godina postoji sumnja da je bivši menadžment Severa vršilac prljavih radova u ime inostranog kupca ATB Austria koji je privatizovao Sever, napravio određeni "deal" sa Sudom u Subotici...

Custom Search