Spartak Vojput sa liderske pozicije dočekuje Jugović

Pet, 27.02.2015 - 00:06 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput u subotu 28. februara od 19 časova dočekuje ekipu Jugovića u derbiju 15. kola Super rukometne lige Srbije. Biće ovo meč dve prvoplasirane ekipe koje žele da prvenstvo nastave u play ofu. Spartak Vojput je poslednji prvenstveni poraz zabeležio 25. oktobra 2014 godine baš od ekipe Jugovića u Kaću 30:25. Nakon toga su nanizali seriju odličnih rezultata, jedan nerešen duel sa Partizanom i sedam pobeda u nizu uz osvojen Kup Vojvodine baš protiv Jugovića u finalu. Subotičani će imati priliku da se revanširaju za prvenstveni poraz Kaćanima i da zadrže prvo mesto na tabeli. 

Kapiten Spartak Vojputa, Dušan Kosović ističe veliko zadovoljstvo kada se pogleda prvenstvena  tabela. - Odličan je osećaj kada se pogleda tabeli i ime Spartak Vojputa na čelu Superligaškog karavana. Mnogo smo ponosni na tu činjenicu i mislimo da smo sasvim zasluženo lideri na tabeli. Želimo da se što duže zadržimo na vrhu a zašto da ne i da sa te pozicije uđemo u play of i borbu za najvišiu plasman u ovoj sezoni.

Spartak Vojput je odlično započeo prolećni deo - Imali smo dve teške utakmice u nastavku sezone, ali smo uspeli da ostvarimo dve važne pobede. Istakao bih ipak pobedu u Kuršumliji na neugodnom terenu gde se veoma teško osvajaju bodovi. Sa te dve pobede nalazimo se u odličnoj situaciji da ostvarimo naš cilj.

Očekuje vas ljuti protivnik, Jugović iz Kaća - Za nas je savaka naredna utakmica najbitnija, tako da smo sada svi okrenuti utakmici protiv Jugovića. Dolazi nam stari protivnik sa kojima smo u prošlosti imali teške i neizvesne duele. Uspeli smo da ih pobedimo u poslednjoj zvaničnoj utamici u finalu Kupa Vojvodine, krajem decembra meseca. Nalazimo se u dobrom ritmu i raspoloženju i daćemo sve od sebe da pobedimo i obradujemo subotičku publiku.

Subotičani u utakmicu ulaze oslabljeni, bez iskusnih Lojaničića i Čupića - Za nas će to biti motiv više, da se zbližimo i odigramo kvalitetno za naše povređene drugove koji nam neće moći pomoći u subotu. Verujem da će to biti naš motiv više.

- Ovom prilikom pozivam subotičku publiku da dođe i podrži ovu ekipu. Mislim da su navijači prepoznali naš kvalitet i želju za pobedama. Očekujem da će u nastavku sezone biti još više gledalaca na tribinama u Hali sportova uz čiju pomoć će rezultati biti još bolji. - zaključio je na kraju Kosović.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search