Spartaku važni bodovi protiv OFK Beograda

Pet, 27.02.2015 - 15:53 -- dejan.vukovic

Fudbalski klub Spartak u svojoj prvoj utakmici pred domaćom publikom u nastavku sezone dočekuje ekipu OFK Beograda. Utakmica se igra u subotu 28. februara na Gradskom stadionu u Subotici sa početkom od 13:30 časova. Meč izuzetno bitan za subotičane, u kojem žele da se iskupe za nešto slabije izdanje u Kragujevcu, i da osvoje nove bodove za mirniju završnicu prvenstva.

Trener Petar Kurćubić ističe da motiva neće izostajati - Pred nama je nova utakmica, prva u ovom delu prvenstva pred domaćom publikom u kojoj ćemo imati priliku da malo popravimo utisak koji smo ostavili u premijeri u Kragujevcu. Nismo zadovoljno kako smo delovali u toj utakmici i sada imamo priliku da ispravimo to i zabeležimoprve bodove. Postoji odlučnost da odigramo mnogo kvalitetnije i agresivnije i vidim da su igrači spremni da daju neki svoj maksimum koji mogu u ovom trenutku. Ako to uspemo imamo šansu da zabeležimo prvu pobedu u nastavku sezone i upišemo značajne bodove. Svesni smo ko nam dolazi u goste, ekipa koja je bolje pozicionirana od nas i koja može da igra mnogo rasterećenije. Očekujem izuzetno zahtevnu utakmicu u kojoj moramo da pazimo na njihov napad. Dolazi nam ekipa koja je izgubila samo tri utakmice u dosadašnjem delu prvenstva, što očito govori o njihovom kvalitetu. Svaka utakmica u fudbalu je nova priča, spremni smo na to. Dobro smo radili ove nedelje, igrači su svesni težine meča i šta nam znači. Očekujem da odigramo mnogo kvalitetnije u odnosu na prvo kolo, da pružimo maksimum i da u takvim uslovima stignemo do pobede.

Goran Antonić, standardni prvotimac koji će u ovom susretu biti štoperski par sa novajlijom Mladenom Lazarevićem – Očekuje nas teška utakmica u subotu mi moramo da popravimo sliku iz prvog kola. Radnički nam je pokazao kako se igra za bodove, agresivno, čvrsto i borbeno, mi smo malo poklekli u tom delu. Nama su bodovi jako potrebni za razliku od protivnika koji dolazi rasterećeno. Potrudićemo se i dati sve od sebe da osvojimo nove bodove.

Spartak će u ovu utakmicu ući jači u igračkom kadru. Vraća se prvi napadač Milić, zatim pravo igranja ima i novi štoper Lazarević dok je Mrkela odradio kartone. Po rečima Kurćubića Spartak sada ima tri iskusna igrača više na raspolaganju. Izostaće jedino novajlija Jakovljević koji je dobio žuti karton u Kragujevcu, ostali su spremni da daju svoj maksimum za bodove.

Nakon najave utakmice direktor kluba, Dragan Đorđević predstavio je novo pojačanje, štopera Mladena Lazarevića.

Đorđević je istakao da je dovođenjem Lazarevića klub završio sa prelaznim rokom – Čast mi je da predstavim novog igrača u pogonu FK Spartak. Radi se o Mladenu Lazarević koji iza sebe ima bogatu i uspešnu fudbalsku karijeru. Nastupao j eza više klubova u domaćem takmičenju među kojima su Partizan, Novi Pazar, Inđija a takođe ima i uspešnu isnostranu karijeru igrajući u Belgiji i Kazahstanu. Dovođenjem Mladena završili smo prelazni rok a nadamo se da će nam on svojim iskustvom pomoći da izborimo opstanak u Jelen super ligi.

Lazarević očekuje da ekipa u subotu pruži dobru partiju i dođe do vrednih bodova – Znam da dolazim u klub sa velikom tradicijom i gde se trenutno nalazi. Imamo mnogo toga da uradimo da bi ostvarili cilj kluba, opstanak u ligi. Nalazimo se u teškoj situaciji pošto imamo težak raspored, ali uz dobar rad možemo da obezbedimo opstanak. Tako ćemo sutra i ući u meč, maksimlano od prvog minuta do poslednjeg. Treba da izgaramo na terenu, da dođemo do pobeda i sa ta tri boda uđemo u mirniji tok daljeg takmičenja za nas.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search