Pobeda rukometaša za play-off

Ned, 01.03.2015 - 00:29 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Jugović 22:21 (13:10)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Crnjanski Zdravko i Alimpić Milenko. Gledalaca oko 800. Sedmerci: Spartak Vojput 4/4, Jugović 8/3

Spartak Vojput: Dušan Vukoslavović, Dušan Kosović, Peić Tukuljac Željko, Đekić Đorđe 3, Armin Kaltak 2, Milan Knežević 6, Marko Kovačević, Davor Galfi, Rakocija Vukašin, Bojanović Nemanja 2, Branko Jovanović, Radulović Radule, Ivan Distol 1, Županjac Bojan 7, Veselin Jelić 1, Miloš Vuković

Jugović: Perović 3, Seleš 3, Vrgović 1, Šipka 2, Lisica 4, Kurteš N., Ratković,  Pokrajac 1, Grozdić, Matanović, Dobrijević, Kurteš A. 2, Vučićević 6, Milosavljev, Kočić, Jokić.

Spartak Vojput je pred punom halom sportova u lepoj sportskoj atmosferi  izvojevao veoma važnu pobedu koja ih vodi u play of ovogodišnjeg prvenstva. Subotičani su kontrolisali rezultat tokom cele utakmice i na kraju zasluženo slavili. Jedan od junaka susreta bio je domaći golman Radulović koji je najbolje branio u presudnim trenucima utakmice. 

Poveo je Jugović u prvom napadu golom Šipke, nakon čega je Đekić izjednačio rezultat u 3 minutu. Usledila su golovi Kneževića i Jelića za prednost od 3:1. Domaći su igrali odlično u odbrani na čelu sa veoma raspoloženim golmanom Radulovićem koji je uspevao da odbrani šuteve protivnika u najbitnijim trenucima. Županjac je postigao tri gola u nizu za ubedljivu prednost putara 6:2 u 11 minutu. Pet minuta pred kraj poluvremena Spartak Vojput je poveo sa 13:8, međutim nisu postigli ni jedan gol do isteka trideset minuta što su iskoristili Kaćani i smanjili na 13:10.

Nastavak susreta počeo je golom Lisice koji je smanjio na minus dva gola, 13:11. Subotička publika čekala je punih šest minuta do novog gola Spartak Vojputa. Post je prekinuo Županjac, 14:11. Deset minuta pre kraja Bojanović povećava na plus pet golova, 18:13. Najveću prednost Subotičani su imali osam minuta pre kraja nakon gola Bojanovića, 20:14. U finišu susreta trener domaćih Branislav Zeljković u igru je ubacio igrače sa manjom minutažom. Jugović je iskoristio priliku i do kraj ameča uspeo da smanji rezultat. Nepuna dva minut apre kraja Knežević pogađa za 22:19 i rešava pitanje pobednika. U poslednjoj minuti Jugović preko Seleša smanjuje na 22:20, Kaltak promašuje kontru kada gde se našao sam pred golmanom da bi u poslednjoj sekundi meča Kurteš postavio konačanih 22:21.

Novom pobedom pred svojom publikom, Spartak Vojput je ostao na prvom mestu Super lige sa 23 osvojena boda, dva više od Metaloplastike. Međutim najvažnije za subotičane je činjenica da tri kola pre kraja imaju sedam bodova više od Železničara koji se nalazi na petom mestu i samnim tim večeras su izborili svoj ovogodišnji cilj, plasman u play of. 

Nema odmora i slavlja za Spartak Vojput, za par dana u sredu 4. marta predstoji im nova važna utakmica u Kupu Srbije. Voljom žreba Subotičani se u četrvtfinalu sastaju sa Crvenom Zvezdom a prvi meč ovog dvoboja je u sredu 4. marta u Halsi portova od 19 časova. Revanš je 25. marta u Beogradu. Pobednik iz ovog duela plasiraće se na završni finalni turnir Kupa Srbije. 

Sve čestitke Spartak Vojputu na dosadašnjoj veoma uspešnoj sezoni !    

Tok večerašnje utakmice

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search