Najava predstave "Osam žena"

Uto, 03.03.2015 - 16:10 -- nikola.tumbas
Najava predstave "Osam žena"
Najava predstave "Osam žena"

U Narodnom pozorištu, Kata Đarmati, rukovodilac Drame na mađarskom jeziku, danas je predstavila ekipu glumica i redateljku predstave "Osam žena", čija će premijera biti tokom ove nedelje.

Olja Đorđević: Jako sam sretna što posle devet godina prvi puta radim sa ekipom Drame na mađarskom jeziku. o predstavi ne mogu jer je u pitanju krimi komedija francuskog pisca Roberta Tomasa koji je postao poznat svojevremeno kada je Alfred Hičkok otkupio od njega prava na priču "Klopka".

Kata Đarmati: Kada sam početkom godine preuzela rukovođenje Dramom na mađarskom jeziku već su do kraja sezone bile dogovorene dve premijere. Jedna je ova, koja nas očekuje, krimi komedija „Osam žena“, a druga „Ples ludaka“ (Bolondok tanca), dakle ove predstave su izbor prethodnog rukovodica Drame. Bilo je premalo vremena sada  za promene, ali svakako će ih biti, važno je bilo početi posao. Ono što smo želeli je ne samo da  počnemo rad na novoj predstavi, već i da pronađemo reditelja koji će otopiti odnose unutar Drame, učiniti da rad na predstavi bude radostan i prihvaćen. Srećna je okolnost što smo unutar kuće našli takvu osobu i Olja Đorđević nam je učinila čast što je prihvatila režiju. Ono što je još bitno je da su se uloge u ovoj predstavi mogle podeliti glumcima unutar ansambla i što rad na ovim predstavama ne treba da bude shvaćen kao prisila, već naš  zajednički posao koji nam donosi radost. Bitno je i da je ansambl sa elanom prihvatio rad i za ovo kratko vreme je mnogo urađeno.

U prilogu kompletan zapis press konferencije.

 

Custom Search