Rukometaši Spartak Vojputa bolji od Crvene Zvezde

Čet, 05.03.2015 - 00:10 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Crvena Zvezda 26:20 (16:14)

Hala sportova. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Dušan Stojković i Nenad Nikolić. Sedmerci: Spartak Vojput: 7/5, Crvena Zvezda 6/5

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Peić Tukuljac, Đekić 1, Knežević 1, Kovačević 4, Galfi, Bojanović, Jovanović 1, Radulović, Distol 2, Županjac 9, Jelić 2, Kaltak 3, Rakocija 3. 

Crvena Zvezda: Živojinović, Popović 1, Vujović 2, Milošervić 2, Gačević, Nikolić, Antelj, Damjanović, Todorović 4, Cupara, Šotić, Matičić 6, Popović, Babić 6, Leovac i Milutinović.

Rukometaši Spartak Vojputa pobedili su u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa Srbije u lepom sportskom ambijentu pred punom halom sportova ekipu Crvene Zvezde sa 26:20. Podršku subotičanima pružili su ii Marinci, verni subotički navijači. Na revanš koji će se odigrati 25. marta u Beogradu, Spartak Vojput odlazi sa šest golova viška.  

Subotičani su u meč ušli oslabljeni bez povređenih Čupića, Lojaničića i golmana Vukovića, međutim nadomestili su to ostali igrači požrtvovanom i borbenom igrom. Poveli su putari golom Distola, nakon čega su uz pomoć dva sedmerca koje je realizovao Matičić, gosti stigli do prednosti 1:3. Županjac i Kovačević izjednačuju rezultat da bi iz novog sedmerca Crvena Zvezda imala minimalnu prednost 3:4. Spartak Vojput je pojačao igru u odbrani, Županjac poravnava rezultat, a već u sledećem napadu krade loptu igraču Zvezde upošljava mladog Rakocija koji iz kontre neometano pogađa za vodstvo Spartak Vojputa od 5:4. Uspešnim odbranama golmana Radulovića i dobrom igrom u napadu domaći su stzigli do tri gola viška 7:4. Prvo poluvreme je završeno je prednošću domaćina od 16:14

Crvena Zvezda je golom Babića smanjila na samo gol zaostatka 16:15 i meč učinili rezultatski neizvesnijim. Usledila je serija domaćih koji su nakon dva gola Županjca i golom Kovačevića stigli do 20:16 u 45. minutu. Par minuta kasnije usledila je mala gužva na terenu u kojoj su učestvovali skoro svi igrače iz obe ekipe. Sudije su pokažnjavalipar igrača n advaminuta sa obe strane a najgore je prošao Županjac koji je dobio crveni karton. Kada se meč nastavio Spartak Vojput je imao samo tri igrača u polju a Crvena Zvezda četiri. Uspeli su subotičani da se odbrane sa samo tri igrača i čim su se snage izjednačile golom Jelića stigli su do 22:17. Do kraja je samo bilo pitanje kolika će razlika biti u korist domaćih. Knežević je propusti da realizuje sedmerac, međutim nakon uspešne odbrane Radulovića u sledećem napadu postiže gol za 23:18. Subotičani su imali poslednji napad i šasnu da povećaju prednost. lepo su izradili akciju Knežević je sa krila loptui dobacio do Rakocija koji je dobro skočio međutimnije uspeo da zahvati loptu i sprovede je u mrežu. Na kraju uverljivih 26:20 za relativno miran revanš. 

Po završetku utakmice verni subotički navijači Marinci sa pesmom i su ispratili domaće rukometaše.

Tekstualni tok utakmice

U  utakmicama četvrtfinala Kupa postignuti su sledeći rezultati:

  • Partizan - Radnički 26:26 (13:14)
  • Sloga - Vojvodina 25:25 (11:8)
  • Železničar - Metaloplastika 27:27 (15:16) 
  • Spartak Vojput - Crvena Zvezda 26:20 (16:14)
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search