Susret privrednika iz Mađarske i Srbije na Paliću

Sub, 14.03.2015 - 09:25 -- tomislav.dedovic

Na Paliću u Villa Ancori je održan tradicionalni, poslovno-prijateljski susret, povodom unapređenja Srpsko-Mađarskih poslovnih odnosa, kao i obeležavanje i sećanje na Revoluciju 1848-1849. Pokrovitelji ovog susreta su: Elzett-certa doo iz Subotice i dom za stare Villa Ancora Palić.

Na priredbi je prisustvovalo oko 60 privrednika, u svečanoj prostoriji Villa Ancore. Prisustvovali su brojni gosti iz Segedina, Budimpešte, Hódmezővásárhely-a, Kanjiže, Subotice, Beograda i Sremske Mitrovice.

Rektor instituta ''Pető'' Franz Schaffhauser je najavio da će na Palić doći sa stručnjacima, da pomognu deci, omladini i starima sa smetnjama u pokretu i primeniti nove svetski poznate i jedinstvene metode.

Među brojnim gostima su bili predsednik Regionalne privredne komore Subotica, predsednik Regionalne privredne komore Csongrád, iz Mađarske, predsednik mešovite Srpsko-Mađarske komore, predstavnici Univerziteta iz Beograda, predstavnik Vlade Siang (Kina) u Mađarskoj, članice Soroptmist International Club-a Subotica, predsednik Mesne zajednice Palić i potpredsednik kanjiške Opštine.

Svojim prisustvom uveličali su susret i ambasador Mađarske u Beogradu, generalni Konzul Mađarske u Subotici, kao i konzuli i diplomate iz Subotice i Beograda.

Autor teksta: 
Custom Search