Timea - Niko neće glasati protiv

Uto, 24.03.2015 - 00:08 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

- Šta znači ova Ženska platforma za vas kao žene? - bilo je pitanje na Timeu Horvat, odobrnicu SVM-a. diplomiranu ekonomisticu po struci.

- Prvenstveno to je veliki korak za žene političarke i za sve druge žene građanke Republike Srbije. Da kažem zašto.

Da mi dođemo do ove platforme, potrebno je bilo da se organizujemo kao ženska odbornička mreža. Ova platforma za period 2014 - 2020. predviđe otvaranje jednog stalnog i konstantnog dijaloga između različitih nivoa vlasti, različitih predstavnika političkih partija kao i političarki i političara.

Prvenstveno da se radi na položaja žena, žene kao građanke i političarke, i da jednostavno ekonomski ojačamo naše žene da im malo potstaknemo tu inicijativu da se više zauzimaju na političkim funkcijama i da aktivnije učestvuju u političkom, privrednom i ekonomskom životu.

Na žalost žene stoje danas na marginama sopstvenih života a one su motor jednog društva, one su stub jedne porodice, i mislim da zbog toga zanemaruju neku svoju ličnu promociju i zanemaruju da se aktivnije bave politikom a znamo da politika kreira naše živote.

 

- Da li ćete vi žene glasati jedinstveno kada je u pitanju nešto važno za vas?

- Vidite, svi zakoni se donose u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ova platforma će se isto naći na usvajanju u nekom narednom periodu u istoj skupštini i zato je dobro da se mi počinjemo danas baviti problematikom i ovim temema koje platforma zaokružuje da bi smo kao jedna ženska odbornička mreža iz Subotice koja se umrežava sa ostalim gradovima gde ima ženskih odborničkih grupa, pa preko prokrajine do republičkog nivoa i upravo tamo gde se donose zakoni koji će uticati na položaj žena mi možemo zajedničkim snagama, ne govorim sada samo o lokalu, možemo imati jedan zajednički stav koji ćemo proslediti pokrajini, pokrajinska mreža će proslediti republičkoj. Tamo gde je najbitnije da se utiče amandmanima ili nekim indicijama za unapređenje položaja žene, da se poboljšaju neki zakonski propisi one će moći to da urade i imaće utemeljenu osnovu u svim ovim odborničkim mrežama.

- Sad jednostavnije pitanje. Kada se kod nas u našoj gradskoj skupštini postavi neki predlog koji je značajan za žene, da li će te vi žene glasati jedinstveno bez obzira na to koja dolazi iz koje stranke?

- Mislim da tu ne bi trebalo da ima problema, praksa  je pokazala i na drugim lokalnim samoupravama, jer ono što je dobro za žene političarke ne znam zašto ne bi bilo dobro i za supruge političara ili sestru političara. Ne verujem da će iko glasati protiv predloga koji bi doneo poboljšanju položaja žena u našem društvu.

 

Ličnosti: 
Custom Search