Fásítottak a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola tanulói

Kategorija: 

Fákat ültettek a Majsai Úti Általános Iskola tanulói Szabadkán. A végzős diákok facsemetékkel tették szebbé iskolájuk udvarát. A fásítás az iskolanap, valamint az erdők világnapjának alkalmából zajlott. A gyerekeket a természet védelmére, a természet szeretetére, a fák védelmére nevelik.

Az iskola végzős tanulói kapták azt a feladatot, hogy emlékfákkal hagyjanak nyomot az intézményben. Idén még szép számban vettek részt a tanítványok a munkaakcióban. Félő azonban, hogy a következő években már csökkenni fog a létszámuk. Szűcs Levente műszaki tanár: „Változások vannak, ha előre nézünk 4-5 évre, hogy mi lesz, azok lesznek a változások. Kis létszámú első, második osztályosok vannak. Jövőre még megvan a létszám, 25-26 tagozatú osztály. Egyrészt, ha belegondolunk kicsit szomorú, mert tudjuk, hogy minek köszönhető ez a létszámcsökkenés.”
Tóth Szilvia, a Majsai Úti Á.I. igazgatója: „A magyar tagozaton lényegesen kevesebb diákunk van, mint amit megszoktunk. Ezt is annak tudom be, hogy már eleve nem íratják be a szülők a gyerekeiket itt, Szerbiában.”

A Majsai Úti Általános Iskolában szerencsére nagy létszámú osztályok vannak, ami mintegy 800 diákot jelent. Az intézménynek hat hektárnyi területe van – mostanra már szinte az egész udvart körbeültették.

Custom Search