Csülöknapok Szabadkán

Kategorija: 

Kötözött sonka, kolbász, kürtöskalács, bor, pálinka – mindez megtalálható a szabadkai Csülöknapok és húsvéti vásár kínálatában. A négy napig tartó rendezvényt ma délelőtt nyitották meg a szervezők.

A szervező a Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete. Az árusok mindennap reggeltől estig kínálják portékáikat.
- Kicsit ami a vásárlóerőt illeti, ott észre lehet venni, hogy nem arról van szó, hogy senkinek nem tetszik amit árulunk, hanem nagyon oda kell figyelniük, mit vesznek és mennyiért – mondja az egyik árus.
- Szerintem az embereknek nincs pénzük. Sokallják. De azért megveszegetik – mondja egy másik.

A rendezvényen mangalica, fehér sertés és szürke marha húsából készült termékek, kötözött sonkák, kolbászfélék, valamint kecskesajt, méz, pálinka, bor és még sok más érdekesség is kapható. Gulyás Violetta, szervező: „Közel ötven kiállítónk van. Hústermékeket kínálók és régi kézművesek vannak a kiállítók között, kürtöskalácsokat, édességeket, mangalicahúsból készült sülteket lehet próbálni. Emellett szombaton, március 28-án a sonkák minősítésre kerülnek, amit szakszerű zsűri fog végezni.

A vásárlók mellett a gyermekekre is gondoltak a szervezők. A részükre állatsimogatót állítottak fel, amelyben nyuszik és házi törpe kecskék vannak.

Custom Search