Jubileumi koncertet adott Szabadkán a Mécsvirág

Kategorija: 

Megzenésített versek, népdalok – 10 éves fennállását ünnepelte szerda este a Mécsvirág együttes. A jubiláló zentai csapat ünnepi koncertet adott a szabadkai Jadran színpadon.

Arany János, Petőfi Sándor és Weöres Sándor megzenésített verseit élvezhette a szabadkai közönség. Krnács Erika, a 10 éves Mécsvirág együttes tagja rendhagyó irodalomórához hasonlította az estet. „Tájoltunk vele, 86 előadásunk volt Vajdaságban. Megjelent CD formájában is ez a műsor, tehát ebből adunk ízelítőt, és tulajdonképpen a műsorunk nagy részét láthatja a közönség.”

A Mécsvirág együttes előadásai a szülőföldről, az anyanyelvről, valamint a kultúra szépségéről és a közösséget megtartó erejéről szólnak.
Baráth Hajnal Anna, a Mécsvirág együttes tagja: „A Mécsvirág együttes egy Radnóti-összeállításnak köszönheti, hogy ilyen jó kis csapattá állt össze. Tudnunk kell, hogy a mécsvirág egy olyan különleges virág, amely éjszaka nyílik ki, míg a többi virág összecsukódik, és éjszaka hirdeti az életet, a világosságot. Arra is asszociálhatunk, hogy mint a mécsesnek a lángja, ennek a kis csapatnak is az küldetése, hogy ezt a mécsest, ezt a lángot beleoltsa a hallgatóság szívébe.”

2014-ben a zentai Mécsvirág együttes előadásai a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt nemzeti programjai között szerepelt. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával több mint 5600 általános iskolás előtt léptek fel Vajdaság-szerte. Az idei évben a középiskolásokat célozzák meg.

Custom Search