Kosztolányi Napok - selfie és irodalmi vetélkedő

Kategorija: 

Kosztolányi Napokat tartanak Szabadkán. A középiskolások műveltségi vetélkedője az idén sok újdonsággal bővült. A megmérettetésre összesen 13 csapat nevezett.

Anyuska régi képe, avagy selfie Kosztolányival. Ez volt az idei Kosztolányi Napok jelmondata. Szabadka város jellegzetességeinél sorozatban készültek a jobbnál jobb képek. A diákok próbáltak minél kreatívabbak lenni, hiszen a műveltségi vetélkedő első pontjait a selfie-k vitték.

Tölcsér Huanita: „Nagy lelkesedéssel készültünk a versenyre mindannyian. Ezért érkezett az iskolánkból két csapat is. A ruhákat nehéz volt beszerezni a képhez, de nagy örömmel és erőfeszítéssel próbáltunk meg mindent megtenni a minél jobb bemutatkozás érdekében.”

Novák Lea: „Leginkább interneten kerestem róla adatokat, mert mi még nem tanultuk Kosztolányit, tehát még nem tartunk ott irodalomból. A csapattársaim már többször részt vettek a versenyen, és ők segítettek nekem a felkészülésben.”

A városjárás és a fényképezkedés után a diákok a Szabadkai Városi Könyvtárban prezentálhatták alkotásaikat.

Bognár Irén, szervező : „Ezt a lelkesedést érdemes megnézni. Ezt az egész nyüzsgést, tüsténkedést, a diákok lelkesedését. Most valóban meglátjuk, hogy mennyit tudnak, hogy mennyire szeretik Kosztolányit, hogy mennyire ápolják a kultuszát.”

Az idei Kosztolányi Napokra 13 középiskolás csapat nevezett Zentáról, Szabadkáról és a magyarországi Kiskunhalasról.

Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke: „A szervezők minden évben igyekeznek valami újat bevinni a vetélkedőbe, igyekeznek úgy szélesíteni a skálát és magát a műveltségi vetélkedőt, hogy az a diákoknak minél jobban tetsszen, és minél nagyobb számban jelentkezzenek a csapatok.”

A selfie-k versenyében a szabadkai Svetozar Marković és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium bizonyult a legjobbnak. A Kosztolányi Napok programjai pénteken folytatódnak.

Custom Search