Novi sportski teren u Subotici

Čet, 26.03.2015 - 23:18 -- dejan.vukovic

Danas je pored Studentskog doma kod Ekonomskog fakuleteta otvoren novi sportski teren sa veštačkom travom. Teren sa veštačkom travom napravljen je za studente koji će novim sportskim objektom obogatiti svoju sportsku aktivnost. 

Teren je svečano otvorio Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Marinika Tepić - Beskrajno mi je drago da smo posle dugo vremena uložili u jedan studentski prostor značajna kapitalna sredstva. Studenti su Zakonom o Univerzitetu iz 1998. godine uskraćeni za redovno vežbanje zato što je fizičko vaspitanje njime ukinuto, to je i dalje populacija kojoj treba omogućiti da unapređuje svoje zdravlje. Baš iz ovog razloga, mi je drago što smo u Subotici a ne u Novom Sadu uložili preko pet i po miliona dinara u sanaciju i adaptaciju otvorenog sportskog igrališta u Studentskom centru u Subotici. Ovo je dupli teren sa veštačkom travom koji se nalazi ispred svog doma u kojem borave. Radi se o vrlo kvalitetnom terenu zahvalnom za mišiće koji je zaštićen od redovnog saobraćaja i intenzivnog upliva druge populacije. Studenti su tako dobili svoj prostor za sportske aktivnosti. Volela bih da ima više devojaka, pošto ih sada vidim samo u publici. U planu nam je da ovaj teren koji se nalazi pored oplemenimo sa tartan podlogom za namene odbojke i košarke. Možda i neko vežbalište na otvorenom. Insistiramo da se fizičko vaspitanje kao obavezni predmet vrati na fukultete kao što je to u osnovnim školama gde uz matematiku i maternji jezik ima kontinuitet svih osam godina. Ovim pokazujemo i da se borimo za zdravlje, a ne za medalje, jer nam je cilj da omogućimo mladim ljuidima da se mogu baviti sportom u cilju boljeg zdravlja. 

U planu Pokrajinskog sekretarijata je dalja saradnja sa Studenstkim centrom i direktoricom Silvijom Prekajski. Obostrana želja je da ovde nikne jedan mali sportski centar na zadovoljstvo studenata kojih će u budućem periodu biti duplo više.

Sekretarka je takođe naglasila da je u prethodnom periodu Subotica posle Novog Sada grad koji je dobio najviše sredstava iz pokrajinskog budžeta koji u poslednjih nekoliko godina iznosi više stotina miliona dinara. - Subotica treba da se ponosi sa brojem sportskih terena, uređenih parkova i šetališta.  Ne treba da se meri ko je u kojem mandatu koliko ostvario, već da se Grad bori da u svakom mandatu dobije što je više moguće. Zahvaljujući mom prethodnom kolegi Modestu Duliću koji je zaista "grebao" za svoj grad, urađeno je jako puno terena u Subotici. Bili smo ljubomorni koliko je uloženo u Suboticu. Ja se sada trudim za "moj" Banat u koji je uloženo duplo manje nego samo u Suboticu.  

Ličnosti: 
Fotograf: 
Custom Search