Najava Super Enpi karate Kupa

Pet, 27.03.2015 - 15:57 -- dejan.vukovic

Za dane vikenda Subotica će biti domaćin Super Enpi karate Kupa koji će okupiti 1500 takmičare iz velikog broja država, Rusije, Mađarske, Rumunije, Poljske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije , Makedonije, Srbije. Povodom organizacije turnira u Medija centru je održana press konferencija na kojoj je prisustvovao Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Milorad Ćopić i Milenko Pejušković ispred KK Enpi, organizatora turnira i dugogodišnji karate prijatelj i gost iz Makedonije,  Mirče Opeloski

Domaćin Karate klub Enpi će nastupiti sa 120 svojih takmičara u svim uzrasnim kategorijama od poletaraca do seniora. Po rečima Milorada Ćopića, organizatora Super Enpi Kupa ovo takmičenje je izuzetno važno za klub - Nama ovaj turnir predstavlja veliku čast kada vidimo koliko sportskih prijatelja imamo u Evropi i širom sveta. Veoma malo turnira se može pohvaliti da može da okupi ovoliki broj takmičara na jednom mestu. Ove turnire mogu da uporedim sa proslavom Slave. Kada nekoga zoveš na slavu a imaš toliko prijatelja to je velika stvar. Imamo klubove koji prelaze veliki broj kilometara da bi došli na ovo takmičenje i to izuzetno cenimo. 

Turnir će poslužiti kao priprema pred Prvenstvo Evrope koje se 18. i 19. aprila održava u Letoniji. Pored takmičarskog dela koje će se odvijati u Hali sportova u nedelju 29. marta od 9:30h, u planu su i organicije seminara za trenere i sudije koji počinju već u petak 27. marta. 

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje karate sporta da dođu u Halu sportova u nedelju 29. marta i vide kvalitetne takmičare na delu. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search